01 / 05 / 2024

vesayetin ölümle sona ermesi

vesayetin ölümle sona ermesi

Bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere atanan vasinin görevi ne zaman sona erer? İşte vesayetin sona ermesi..

Akiş GYO, yılın ilk 9 ayında 1.4 milyar TL hasılat ve 1 milyar TL kira geliri elde etti!

Akiş GYO tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, şirket 30 Eylül tarihinde sona eren dönemde 1.4 milyar TL hasılat ve 1 milyar TL kira geliri elde etti. İşte ayrıntılar ve projelerdeki son durum...

Pasifik GYO yılın 9 ayında 385.3 milyon TL hasılat elde etti! Hangi projede inşaat ne aşamada? 

Pasifik GYO, 30 Eylül tarihinde sona eren dönemde 385 milyon 260 bin 967 TL hasılat elde etti. Peki Pasifik GYO projelerinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Meydan Ardıçlı’da son etap teslimleri için geri sayım başladı!

Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı üzerinde hayata geçirdiği 'Meydan Ardıçlı' projesinde sona gelindi. Yıl sonunda, 3’üncü ve son etabın da tamamlanmasıyla bin 681 konut ve 125 ticari ünite sahiplerine teslim edilecek.

Ziraat Bankası son kez duyurdu! Hesabınıza 3 gün içinde tam 3 bin TL yatacak!

Ziraat Bankası, Apple bilgisayar almak isteyenlere özel bir kampanya düzenlediği. Gürgençler ile iş birliği kapsamında düzenlenen kampanyaya göre Apple bilgisayar alımlarında 3 bin TL hediye edeceğini açıklayan Ziraat Bankası, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini duyurdu.

Migros'ta dev havlularda yüzde 40, Bingo çamaşır sularında yüzde 25 ve parfümlerde yüzde indirim başladı!

Migros’ta çok beğenilen indirim kampanyasının 27 Eylül’de sona ereceği öğrenilirken, Migros, tüm müşterilerini şubelerine davet etti. Ayrıca, dev havlularda yüzde 40, Bingo çamaşır sularında yüzde 25 ve parfümlerde yüzde indirim başladı. İşte 26 Eylül 2023 Migros fiyat listesi...

Akaryakıtta eşi benzeri görülmemiş indirim! Resmen açıklandı! Tüm detaylar bu haberde!

Türkiye’nin en büyük bankalarından Akbank, Axess müşterilerine özel akaryakıt kampanyası hazırlayarak akaryakıt harcamalarından 120 TL indirim kazanılacağını açıkladı. Akbank, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini ve bu nedenle, müşterilerin acele etmesi gerektiğini duyurdu.

Beko’dan az yağlı fritöz alana ikincisi yüzde 50 indirimli! Son gün 30 Eylül!

Beko, son günlerin moda küçük ev aletlerinden az yağlı fritözde indirim kampanyası başlattı. Az yağlı fritöz alana ikincisini yüzde 50 indirimli vereceğini duyuran Beko, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

Beko CM 8102 çamaşır makinesinde 2 bin 250 TL indirim fırsatı başladı! Son gün 15 Eylül!

Beko’dan yeni evlenecek çiftlere ve evine çamaşır makinesine almak isteyenlere indirim müjdesi geldi. CM 8102 çamaşır makinesinde Oliz’e özel 2 bin 250 TL indirim imkânı sağlayacağını duyuran Beko, kampanyanın 15 Eylül tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Ziraat Bankası’ndan eylül ayına özel 1.250 TL hediye! Başvuruyu yapan parayı kapacak!

Ziraat Bankası, tatil sezonunun kapanmasına sayılı günler kala yeni bir kampanya düzenledi. Tatil Sepeti ile iş birliği kapsamında düzenlediği kampanyayla 1.250 TL hediye edeceğini duyuran Ziraat Bankası, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yüksek maaşlı personel alacak! Son başvuru tarihi 11 Eylül! Acele edin!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilanla bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. 11 Eylül’de sona erecek başvurular için açılan kadrolar ve başvuru şartları belli oldu.

TOKİ'den ucuz konut müjdesi! 3+1 evi 4 bin TL'den başlayan taksitle satışa çıkardı! Başvurular 8 Eylül'de sona eriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Erzurum'da 10 adet konutu uygun taksitlerle satışa sunduğunu ilan etti. Bu kapsamda konutlar 4 bin 52 TL'den başlayan taksit fırsatıyla satışa çıkarılacak.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: 2,5 milyon insan ölümle burun buruna kalır

Beklenen İstanbul depremi ile ilgili konuşan Naci Görür, yaklaşık 2,5 milyonun risk altında olduğunu söyledi. İşte Görür'ün o açıklamaları....

Deprem uzmanından İstanbul için tüyleri diken diken eden sözler: 1 milyona yakın kişi ölümle burun buruna

Deprem uzmanlarından İstanbul için yapılan açıklamalar korkutmaya devam ederken bu sefer gelen açıklama herkes şoke etti.  Prof. Dr. Naci Görür, 1 milyona yakın kişinin ölümle burun buruna olduğunu söyledi.

vesayetin ölümle sona ermesi Haberi

vesayetin ölümle sona ermesi

Vesayetin sona ermesi!

Vasilik ile ilgili yasal esasların düzenlendiği Medeni Kanun gereğince, bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere atanan vasi, kural olarak iki yıl için atanıyor.


Ancak vesayet makamı, bu süreyi her defasında ikişer yıl uzatabiliyor. Dört yıl dolunca vasi, vasilikten kaçınma hakkını kullanabiliyor. Peki, vesayet nasıl sona erer? Vasilik görevi ne zaman sona erer?


Vasilik görevinin sona ermesi

A. Fiil ehliyetinin yitirilmesi ve ölüm

MADDE 479.- Vasilik görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona erer.


B. Sürenin sona ermesi ve uzatılmaması

I. Sürenin dolması

MADDE 480.- Vasilik görevi, uzatılmadığı takdirde, sürenin dolmasıyla sona erer.


II. Engelin veya kaçınma sebebinin ortaya çıkması

MADDE 481.- Vasi, vasiliğe engel bir sebebin ortaya çıkması hâlinde görevinden çekilmek zorundadır.


Vasi, bir kaçınma sebebi ortaya çıktığı...