29 / 07 / 2024

Veyis Fertekligil

Veyis Fertekligil

Hükümet yeni konut teşviki ile dar gelirlileri ev sahibi yapmak istiyor. Ancak 5 yılda tasarruf yapıp sonra devletten peşinat için yüzde 15 destek alacak yurttaşın taksitleri nasıl ödeyeceği belli değil.

Nka Gayrimenkul Gıda Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Nka Gayrimenkul Gıda Turizm Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veyis Dincer tarafından kuruldu.

Çivi Dizayn Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Çivi Dizayn Mimarlık Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Bozkurt ve Veyis Yıldız tarafından kuruldu.

Anamis Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fulya Şubesi açıldı!

Anamis Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fulya Şubesi, Mehmet Veyis Koçulu ve Mustafa Öztürk Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon 500 bin sermaye ile 2 Haziran'da Şişli, Teşvikiye Mahallesi'nde kuruldu.

Konya Karatay'da yapılacak kentsel dönüşüm planı basına tanıtıldı!

Karatay Belediyesi, uzun süredir boş olarak duran Hacıveyis Camii karşısındaki alanda kentsel dönüşüm planını düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Başkan Mehmet Hançerli, bölgeye konut, işyeri ve otel yapılacağını açıkladı

Erzurum Veyis Efendi Konutları projesine start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi'ne start verilerek, riskli bina yıkıldı.

Erzurum Veyis Efendi Konutları'na start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir’in kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi’ne start verildi

Tisan İnşaat'ın acı günü! Şükrü Bağrıaçık vefat etti!

Tisan İnşaat ve Sanayi kurucu ortaklarından, Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Avukat Şükrü Bağrıaçık vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazı sonrası Konya'da Hacı Veyis Camii'nden kaldırılacak.

Orya Otelcilik Hizmetleri Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Orya Otelcilik Hizmetleri Turizm Limited Şirketi, Mustafa Öztürk, Mehmet Veyis Koçulu tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 9 Ocak'ta Şişli 'de Teşvikiye Mahallesi'nde kuruldu.

Angola'nın Ankara Büyükelçiliği binası törenle açıldı!

Törene Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fertekligil ve Angola Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Carvalho da katıldı...

Osmanlı Kooperatifi, Yahyalı'nın mimarisini değiştiriyor

Yahyalı Osmanlı Evleri Konut Yapı Kooperatifi, ilçenin gelişmesi için modern konutlar inşa etmeyi sürdürüyor. "Mutlu yaşamın sırrı yeni bir gelecekle başlar" sloganıyla faliyetlerini yürüten Kooperatifin Başkanı Veyis Niyazioğlu, çalışmalarla ilgili bilgi

Veyis Fertekligil Haberi

Veyis Fertekligil

Hükümet yeni konut teşviki ile dar gelirlileri ev sahibi yapmak istiyor. Ancak 5 yılda tasarruf yapıp sonra devletten peşinat için yüzde 15 destek alacak yurttaşın taksitleri nasıl ödeyeceği belli değil. Kişi başı geliri artmayan yurttaşın taksitleri ödeyemeyeceği için evini kaybetme riski var. 


EMLAK Yoksulluk sınırının 4 bin 94 liraya yükseldiği Türkiye'de, AKP hükümeti seçim öncesi yurttaşı konut sahibi yapmak için kolları sıvadı. Hadi vatandaş kıt kanaat 5 yılda 50 bin TL biriktirdi, ki kişi başı milli gelir artmadan bunları yapmak mümkün değil, devlet de yüzde 15 destek verdi. Sonrası ne olacak? Asıl sorun burada başlıyor. Peşinatı veren yurttaş taksitleri ödeyemezse evine el konulacak. 

Konut kredisi verme konusunda son yıllarda ince eleyip sık dokuyan bankaların ödeme güçlüğü olan kişilere devlet desteğine rağmen...