01 / 05 / 2024

villa kiraları 2020

villa kiraları 2020

Koronavirüs salgınının Türkiye’de kontrol altına alınmasıyla birlikte yaz tatili planları yeniden yapılmaya başlandı. Salgın sebebiyle otellerin tercih edilme oranları düştü. Bulaş ve hijyen endişeleri sebebiyle tatil planları müstakil evler ve villalara yöneldi...

Kiralık villalar ve butik otellerde koronavirüs yoğunluğu!

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde kontrollü normalleşme döneminin başlamasıyla beraber tatilciler, kalabalık oteller yerine villa tipi tesislere yöneldi. 

'Kiralar pahalı' diyen MB Başkanı Erkan hakkında yeni iddia: Bodrum'da denize sıfır villa aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kiraların ne kadar yüksek olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. Tartışmalar devam ederken Erkan'ın Bodrum’da denize sıfır villası olduğu iddia edildi. 

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

ABD'de ev kiraları uçtu: 2 odalı ve daha küçük evler...

ABD'deki en kalabalık 50 alanda kira fiyatları 2020 Aralık'la ve 2021 yılıyla karşılaştırıldığında ortalama yüzde 19.3 oranında artış kaydetti. Peki Amerika'da şu anda kira fiyatları ne oldu? Hangi eyaletlerde kira fiyatları arttı? Uzmanlar fahiş kiralar için ne yorum yapıyor? İşte ayrıntılar...

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Bodrum'da müstakil villa kiraları dudak uçuklatıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Orkun Ün, bugünkü yazısında 'müstakil villaların kirası' konusunu kaleme aldı.

Kiralık villa fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber vatandaşlar tatil planlarını devreye soktu. Kovid-19 önlemleri kapsamında kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenler kiralık villaları tercih ediyor. Artan talepler sebebiyle villa kiralarının fiyatları da uçtu.

Tam kapanmada kiralık villalara talep arttı!

17 günlük tam kapanma sürecinde kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar villa kiralamayı tercih etti. Bu dönemde villa kiraları oranında artış yaşandı. 

Tatil bölgelerinde villa kiraları üçe katlandı!

Bodrum'da yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Pandemi nedeniyle otelde kalmak istemeyen vatandaşlar villalara yöneldi. Bu durum villa kiralarını üç katına çıkardı. 

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Pelican Hill Evleri'de 10 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi tarafından Pelican Hill Villa yerleşim alanı içerisinde yer alan 870.893 metrekarelik villa 10 milyon TL'ye satışa çıktı. Gayrimenkulün ihalesi 16 Şubat 2020 günü gerçekleşecek.

İş yeri kiraları ödenecek mi?

1 Eylül 2020 itibarıyla adli tatil sona erdi ve adliyeler tam kapasite çalışmaya başladı. Böylece kira problemleri gündeme geldi. Peki şimdi iş yeri kiraları ne olacak? İcra takipleri başlayacak mı?

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

31 Temmuz 2020 tarihli ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, bazı hizmetlerin KDV oranlarında değişiklik yapıldı. Peki İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

Kocaeli Villa Liva Mart 2022'de teslim! Yeni proje!

VA Konut imzasıyla Kocaeli'nin Yedi Yıldızlı İlçesi Başiskele'de hayata geçirilen Villa Liva projesinde kent villalarının kiraları 2250 TL'den, müstakil villaların kiraları ise 4500 TL'den başlıyor.

villa kiraları 2020 Haberi

villa kiraları 2020

Koronavirüs salgınının Türkiye’de kontrol altına alınmasıyla birlikte yaz tatili planları yeniden yapılmaya başlandı. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları hayati önem taşımayı sürdürürken hem turizm ve konaklama sektöründe yeni düzenlemeler yapıldı hem de tatilcilerin önceliklerinde değişiklikler yaşandı. 

Kısa dönemli ev ve tekne kiralama sitesi TatildeKiralacom'un 74 ilden 600’ü aşkın katılımcıyla gerçekleştirdiği “Koronavirüs Gölgesinde Tatil Alışkanları Araştırması”na göre katılımcıların yüzde 62’si salgınla birlikte tatil planlarında değişiklik yaptı. 

Katılımcıların yalnızca yüzde 14’ü tatil planı yaptığını ifade edilirken yüzde 43’ü bulaş ve hijyen endişeleri sebebiyle tatil planı yapmaktan çekiniyor. Bu endişeler, ortak kulanım alanlarının yoğunlukta olduğu otellerin tatil planları dışında kalmasına sebep oluyor. Katılımcıların yalnızca yüzde 15’i hotelleri tercih edeceğini belirtirken yüzde 45’i müstakil ev ve kiralık villaları tercih edeceklerini dile getiriyor. Tatile çıkacak olan...