02 / 05 / 2024

Vinç operatörü Sebahattin Çintaş

Vinç operatörü Sebahattin Çintaş

Vinç operatörlüğünü zorlu meslekler arasında yer alıyor. Bu zorlu mesleği seçen Sebahattin Çintaş, 14 yıldır yerden yüzlerce metre yükseklikte çalışıyor.

Depremden sonra talep 5 kat arttı: Kule vinç yatırımcılığı yine popüler oldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin büyük yıkımlara sebep olduğu 11 şehirdeki şantiyelerde kule vince talep tam 5 kat arttı. Kule vinçlerin çok yüksek fiyatlarla kiraya verilmesi de yatırımcısının yüzünü güldürdü.

İnşatta usta maaşı 150 bin TL'yi gördü, müteahhitler işçi bulamıyoruz diye isyan etti!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayımlanan İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre inşaatlarda çalışmak üzere ara eleman bulunamıyor. Söz konusu rapora göre, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mesleklerde eleman bulmakta zorluk yaşanıyor.

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul Sultangazi'de dün gece bir inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazması ile bina kaydı ve çatlaklar oluştu. 

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Akaryakıt alanında ilk kez 2017 yılında istasyonlara elektrikli araç şarj noktası kuran Aytemiz, Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj ile beraber 2024 yılında hızlı şarj noktalarının sayısını 40 şehirde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...

İnşaat sektöründe büyük kriz! Ayda 100 bin TL’ye çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün en önemli işlerinden biri olan vinç operatörlüğünün aylık maaşı 100 bin TL’nin üzerine çıktı. Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 500 bin işçi açığı olduğunu ve 100 bin TL maaşla çalışacak işçi bulamadıklarını dile getirdi. Peki, vinç operatörü nasıl olunur? İşte detaylar...

Bu işi yapacaklar aylık 100 bin TL kazanacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!

İnşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri alanında yetişmiş eleman ve işçi bulma problemi büyüyor. İnşaatta günlük yevmiyeler 2 bin TL seviyesine ulaşırken, kepçe operatörü aylığının 100 bin TL’yi geçtiği ifade ediliyor.

İnşaat sektörü işçi arıyor! 100 bin lira maaş veren var

İnşaat sektörü, yurt dışına gidişlerin artmaya başlamasıyla birlikte işçi bulamamaktan şikayetçi. Günlük yevmiyede ücretler, geçen yıla göre 3 kat artıp Avrupa’yı yakalasa da sektördeki işçi ihtiyacının ancak yüzde 20’si karşılanabilmekte. Vinç operatörlüğünde de maaşlar, milletvekillerini geçiyor.

Bozkır Vinç Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozkır Vinç Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Menşure Koç ve Tevfik Çavuş ortaklığında kuruldu.

Ünlü Telekom devinden dünyayı şok eden hamle. 5 bin kişiyi işten çıkarıyor. Hepsi işsiz kalacak

Ünlü kablosuz iletişim operatörü T-Mobile dünyayı şok eden bir karara imza attı. Telekom devi, bünyesinde çalışan 5 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Borsa İstanbul’da gong bu kez BVS için çaldı!

Vinç sektörünün halka açılan ilk şirketi olan BVS Bülbüloğlu Vinç Sanayi’nin şubat ayında yaşanan deprem felaketi sebebiyle ertelenen gong töreni bugün yapıldı.

TCDD KPSS şartsız personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, 4 eski hükümlü işçi alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımlanan ilana göre, TCDD 4 adet demiryolu yol yapım bakım onarım makinesi operatörü alacak.

Vodafone hattına sahip olanlar dikkat! Eğer bunu yaparsanız paranız iade olacak!

Türkiye'de faaliyet gösteren mobil operatör Vodafone, tarife ücretlerine yapılan zam nedeniyle müşterilerine önemli bir duyuru yaparak, tarife farklarının 15 gün içinde iade edileceğini açıkladı.

Vinç operatörü Sebahattin Çintaş Haberi

Vinç operatörü Sebahattin Çintaş

Zorlu meslekler arasında yer alan kule vinç operatörlüğünü meslek olarak seçen Sebahattin Çintaş, 14 yıldır yerden yüzlerce metre yükseklikte, bir metrekarelik kabin içinde mesaisini tek başına geçiriyor.


Her mesleğin kendine göre bir zorluğu var ama bazı meslekler var ki zorluğun sınırlarını da aşar nitelikte. Yapması cesaret isteyen bu mesleklerden biri de mesainin tamamının yerden yüzlerce metre yukarıda geçirildiği, kule vinç operatörlüğü... Bu mesleği zorlu kılan şey sadece yükseklik değil, saatler süren yalnızlık.


İnşaat sektörünün gelişmesiyle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok kentte yaygın bir iş sahası haline gelen bu zorlu mesleği seçenlerden biri de Amasya'nın Gümüşhacıköyü ilçesinden 38 yaşındaki Sebahattin Çintaş.


14 yıldır yerden metrelerce yükseklikte kule vinç operatörü olarak görev yapan Çintaş evli ve iki çocuk babası....