18 / 05 / 2024

Viyanada Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi konferansı verildi

Viyanada Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi konferansı verildi

Fatih Sultan Mehmet Vakı Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saatçi, Viyana'da "Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi" konulu konferans verdi.

İnşaat malzemeleri sanayi endeksinde yükseliş!

Açıklanan rakamlara göre İMSAD İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi, geleneksel olarak kış aylarında ortaya çıkan yavaşlama etkisinin azalması ve yerel seçim öncesi hareketliliğin etkileriyle de sınırlı ölçüde yükseliş gösterdi.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

SON DAKİKA! 4.8 şiddetinde deprem! 

Irak'ın Kerkük ilçesinde Türkiye saatine göre 00:43 sularında 4.8 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Irak'ta yaşanan depremin 4.8 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Prefabrik mi geleneksel inşaat mı daha ucuz?

Prefabrik ev ve geleneksel inşaat arasındaki farklardan biri de maliyettir. Bu noktada iki farklı yapının arasındaki maliyetlerini kıyaslamak gerekir. Peki prefabrik mi yoksa geleneksel inşaat mı daha ucuzdur? İşte prefabrik ve geleneksel inşaat arasındaki maliyet farkları...

Geleneksel perakende pazarı yüzde 70 oranında küçülecek!

Esas Gayrimenkul COO'su Nevzat Yavan, “Geleneksel perakende pazarı hızla daralacak. 3 yıl içerisinde Türkiye’de alışveriş merkezleri yüzde 10 seviyelerinde kategori değişimi yaşayacak” dedi.

Trabzon hasır setlerinde dev indirim! Fiyatları görenlerin aklı gidecek! Elizi 26 Aralık 2022 fiyat listesi

Geleneksel takı haline gelen Trabzon hasır setler işçiliği ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Binlerce kadının merak ettiği Trabzon hasır setlerinde yüzde 22'ye varan indirim başladı. Fiyatları görenlerin aklı gidecek. Elizi 26 Aralık 2022 fiyat listesi.

14 ayar kelepçe bilezikler ne kadar? Tuğralı kepçe bilezikler kaç TL? 22 Aralık 2022 Altınçizgi fiyat listesi

Düğünlerin geleneksel takısı haline gelen kelepçeli bilezikler bir çok kadın tarafından tercih ediliyor. Tuğralı, sade, taşlı, desenli işçiliği ile göz kamaştıran bu altın kelepçe bileziklerin fiyatları ne kadar? Tuğralı kepçe bilezikler kaç TL? 22 Aralık 2022 Altınçizgi fiyat listesi.

Türkiye'de ilk ve tek! 7/24 ayarlanabilir Trabzon hasırı bileklik ve kolyeler! Elizi 21 Aralık 2022 fiyat listesi 

Geleneksel takılardan ''yaşayan efsane olarak'' olarak bilinen Trabzon hasırlarında bir ilke imza atan Elizi'de bileklik ve kolyeler 7/24 ayarlanabilme özelliğine sahip. Peki 7/24 Trabzon hasırı bileklik ve kolye fiyatları ne kadar? İşte Elizi 21 Aralık 2022 fiyat listesi...

Altın zincir kolye fiyatı ne kadar? Altın zincir kolye fiyatı kaç TL? Elizi 2 Aralık 2022 fiyat listesi

Geleneksel, ve modern olarak kullanılabilen altın zincir kolyeler her zaman en çok tercih edilen altın takılar arasında yer alıyor. Peki her zevke hitap eden bu altın zincir kolye fiyatı ne kadar? Altın zincir kolye fiyatı kaç TL? 2 Aralık 2022 Elizi fiyat listesi.

Süt ürünlerine yeni düzenleme! Artık o uygulama olmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Türk Gıda Kodeksi (TGK) Fermente Süt Ürünleri Tebliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, fermente süt ürünlerinin etiketindeki 'köy', 'ev', 'geleneksel çiftlik' ve 'yüzde 100' gibi ifadeler yasaklanmış oldu.

Marketlerde yeni dönem! 31 Aralık'tan itibaren artık bunları göremeyeceksiniz

Türkiye'deki marketlerle ilgili yeni bir karar alındı. Bu kapsamda 31 Aralık'tan itibaren süt ürünü etiketlerine "köy", "ev", "geleneksel" yazılamayacak.

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!

Türk Hava Yolları (THY) bir ilki gerçekleştirdi ve daha önce askeri üs olarak kullanılan Irak'ın Kerkük kentindeki Kerkük Havalimanı'na, İstanbul'dan ilk doğrudan uçuşunu düzenledi.

Tuğralı altın kolyelerde net yüzde 25 indirim! Büyük kampanya! Sembolgold 6 Ekim 2022 fiyat listesi

Düğünlerin vazgeçilmez takısı olan tuğralı altın kolyeler artık geleneksel takı haline geldi. Hal böyle olunca binlerce kişi fiyatlarını araştırıyor. Peki tuğralı altın kolye fiyatları ne kadar? İşte Sembolgold 6 Ekim 2022 fiyat listesi.

Viyanada Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi konferansı verildi Haberi

Viyanada Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi konferansı verildi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suphi Saatçi, Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi" konulu konferans verdi.


Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Viyana Teknik Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği "Yerel Türk Mimarisi" konferanslar dizisinin beşincisi gerçekleştirildi.


Viyana Teknik Üniversitesi konferans salonundaki programda konuşan Prof. Dr. Saatçi, kadim bir Osmanlı kenti olan Kerkük'ün mimaride önemli yeri bulunduğunu belirterek, "Yakın tarihe kadar Anadolu ile aynı kaderi paylaşmış olan Kerkük, toplum yapısı, geçmişi, dili, geleneği, folkloru ve mimarisi ile Osmanlı coğrafyasının hatırasını yaşatan bir kenttir" dedi.


Kerkük evlerinin Türkmenlerin zengin kültürel mirasını, dünya görüşünü, geleneksel yaşantısını ve mimari anlayışını yansıttığını kaydeden Saatçi, "Kerkük'ün fiziksel gelişimi ve tarihsel dokusunun oluşumu, şehir monografisi ve mimari tarihi açıdan önemli veriler...