20 / 07 / 2024

Vize uygulaması

Vize uygulaması

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütüne (UNWTO) göre, Türkiye'nin de yer aldığı G20 ülkeleri arasında vizelerin tamamen kaldırılması halinde turist sayıları toplamda 100 milyonun üzerinde artabilir...

Bodrum mu Rodos mu hangisi daha ucuz? Yerli turistler adalara mı tercih ediyor?

Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan anlaşma sonrası yürürlüğe giren kapıda vize uygulaması ile birlikte Yunanistan'ın 10 adasına olan talebi artırmış durumda. 

Ülkeler altın vize uygulamasından niçin vazgeçiyor!

Yatırım karşılığında vatandaşı olmayan ülkelere oturum izni veren 'altın vize' uygulaması oldukça popüler fakat ülkeler bu uygulamadan tek tek vazgeçmeye başladı. Peki neden vazgeçiyorlar?

İspanya'da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yaptığı açıklamada İspanya'da 2013 yılından bu yana yürürlükte olan, konut satın almaları veya yatırım yapmaları durumunda yabancılara geçici ya da kalıcı oturma izni verilmesini öngören "Altın Vize" uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.  İşte detaylar...

Yunanistan açıkladı! Türklere kapıda vize uygulaması 5 adada başladı!

Yunanistan Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Buna göre, İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam ve Sakız adalarında kapıda vize uygulaması başladığı kaydedildi. 

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Almanya, 500’den fazla depremzedeye vize verdi! Peki, Almanya kimlere ‘hızlandırılmış vize’ veriyor? İşte vize şartları!

Almanya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 500’den fazla depremzedeye hızlandırılmış vize uygulaması kapsamında vize verdi. Bu uygulama ile Almanya’da yakınları bulunanlar 3 ay boyunca ülkede kalabilecek.

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Konut satışı vizeden dolayı kötü etkilenebilir!

10 gün önce başlayan Irak’a vize uygulamasının ihracatı daha da azaltacağına dikkat çeken Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha’dan hem kamu bankalarına ek kaynak sağlayacak hem de ticaretteki daralmayı önleyecek bir öneri geldi.

Bodrum'a vize uygulaması gelsin!

Bodrum'a vize uygulaması öneriyorum... Yıllar önce İstanbul'a vize önerildiği için... Yıllar önce Göçü Önleme alternatiflerinde yer aldığı için... Ilk aklıma gelen çözümsüz, çözüm olduğu için...

Başaran Ulusoy: Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil!

AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştiren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, kimsenin vize koymaya hakkı yok" dedi

Vize uygulaması Haberi

Vize uygulaması

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine, Türkiye ile AB arasında Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni'nin imzalanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


Genel anlamda vizelerin kalktığı ülkelerle turist ve seyahat trafiğinin hızlandığını belirten Ayık, "Türkiye'de yabancı ziyaretçi sayısı her yıl yaklaşık yüzde 10 artıyor" dedi. 


Vizelerin kaldırılmasından Türkiye'nin son yıllarda daha karlı çıktığını vurgulayan Ayık, bunun en önemli nedeninin ise Türkiye'nin zenginlikleriyle cazip ve güvenli bir ülke olması şeklinde açıklanabileceğini ifade etti.


-"2023 hedefine daha erken ulaşacağız"


Ayık, "Türkiye'de 2023'te, 50 milyon turist ile 50 milyar dolarlık ciroya ulaşılması planlanıyordu ancak AB sürecinde imzalanan mutabakat metniyle biz bu hedefe 10 yıl değil de 5 yılda ulaşabiliriz. Her yıl 10-20 bin yeni yatak ekliyoruz turizm sektörümüze. Vizelerin kaldırılması halinde artış...