02 / 05 / 2024

Vizyon 2023 Kamu ve İş/İnşaat Makinaları Sektör Buluşması

Vizyon 2023 Kamu ve İş/İnşaat Makinaları Sektör Buluşması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yeni makinelerin yanında, kullanımda olan diğer makinelerinde ruhsatı olacağını açıkladı. Böyle bir durumda iş makinelerinin de ruhsatı olacak

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Memur maaş zamları revize edilecek mi? Kamu-Sen'den flaş açıklama! Memur zamlarında enflasyon depremi! 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, Eylül 2023 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

Türkiye'nin gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, memur ve emekli zammını belirlemeye yönelik kritik aşamaya ulaştı. Kamu çalışanları ve emeklileri ilgilendiren bu süreçte hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri ön planda.

Emekli maaşında seyyanen zam düğümü: 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak mı? Kamu-Sen'den emekliye seyyanen zam talebi! 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zamın yetersiz olduğunu belirterek seyyanen zam talebinde bulundu. 2023 emekliye seyyanen zam var mı? İşte ayrıntılar...

Birleşik Kamu-İş açıkladı: Açlık sınırı 11 bin 810 TL'ye, yoksulluk sınırı 31 bin 152 TL'ye yükseldi! 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Mayıs 2023 verilerine göre, açlık sınırı 11 bin 810 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 31 bin 152 TL'ye yükseldi. İşte kalem kalem hesaplanan o rakamlar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Kamu işçisi maaş ödeme tarihleri 2023! Zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

Kamu işçileri zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağını merakla araştırmaya başladı. Peki zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nin ilk KPSS oturumu lisans için başvuru işlemleri başladı. Peki,KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor? İşte detaylar... 

700 bin kamu işçisinin zamlı maaşı hesaplara ne zaman yatacak? 2023 işçi maaşı ne kadar oldu?

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerindeki zam oranı açıklandı. Peki, 700 bin kamu işçisinin zamlı maaşı hesaplara ne zaman yatacak? 2023 işçi maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacak! 2023 kamu personeli alımları tek tek açıklandı! Başvuruları kaçırmayın!

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacağı açıklandı. Peş peşe yayımlanan ilanlarda alımlarla ilgil detaylar belli oldu. Peki hangi kamu kurumları personel alacak?

Vizyon 2023 Kamu ve İş/İnşaat Makinaları Sektör Buluşması Haberi

Vizyon 2023 Kamu ve İş/İnşaat Makinaları Sektör Buluşması




Vizyon 2023 Kamu ve İş/İnşaat Makinaları Sektör Buluşması’nda konuşmacı olarak konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'de katıldı. Ergün, 2011 yılının ülke sanayisi için oldukça kritik bir yıl olduğunu söyledi.


Yeni Teşvik Sistemi ile makine sektörüne ciddi teşvikler sağladıklarını anlatan Ergün, sözlerine şu şekilde devam etti:


Bu sayede Türkiye’de çok daha nitelikli yatırımlar yapılacak ve makine sektörü de bu yatırımlardan ciddi oranda pay alacak. Caterpillar firması da Türkiye’de oldukça büyük bir yatırım gerçekleştirme konusunda ciddi bir yaklaşım içinde, Temmuz ayında firmanın başkanı Türkiye’ye gelecek. 


Üreticilere bazı tavsiyelerde de bulunan Ergün, ”Daha nitelikli yatırımlar yapın, daha kaliteli üretim yapın”...