04 / 07 / 2024

Vodafone akıllı köy

Vodafone akıllı köy

Vodafone, dünyanın ilk akıllı köyünü 23 milyon liralık yatırımla Aydın'da kuracak. Proje ile sürdürülebilir verimlilik artışının sağlanması ve köyden kente göçün azaltılması hedefleniyor.

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Akfen GYO'nun yıllık kira hedefi 50 milyon dolar!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini açıklayarak yıllık kira hedeflerinin 50 milyon dolar olduğunu açıkladı. 

İnşaat maliyetleri her ay katlanıyor: Kasım'da yıllık yüzde 66,49 artış!

İnşaat maliyet endeksi, 2023 Kasım'da aylık bazda yüzde 1,52, yıllık bazda yüzde 66,49 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 1,7, yıllık bazda yüzde 78,46 artış gösterdi.

Akıllı telefon pazarı yüzde 8 daraldı

Akıllı telefon pazarı yüzde sekiz oranında daralarak son on yılın en düşük üçüncü çeyrek seviyesine geriledi. İşte ayrıntılar...

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

ŞOK’ta 3 kişilik salıncak 1.199 TL’ye, Cif tüm yüzeyler 31,90 TL’ye, akıllı hassas tartı 399 TL’ye düştü!

Uygun fiyata alışveriş yapmak isteyenler için ŞOK’tan büyük indirim haberi geldi. Bu doğrultuda, 3 kişilik salıncak 1.199 TL’ye, Cif tüm yüzeyler 31,90 TL’ye, akıllı hassas tartı 399 TL’ye düştü. İşte 27 Temmuz 2023 ŞOK fiyat listesi...

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Tarımsal girdi fiyat endeksi Mayıs'ta yıllık yüzde 33,22 yükseldi! 

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), Mayıs 2023'te aylık bazda yüzde 0,26, yıllık bazda yüzde 33,22 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mayıs'ta yıllık yüzde 32,13 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,45, yıllık bazda yüzde 32,13 yükseldi.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

Vodafone akıllı köy Haberi

Vodafone akıllı köy

Vodafone Türkiye ile Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri (TABİT) iş birliğiyle hayata geçirilen "Vodafone Akıllı Köy" projesinin detayları düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla paylaşıldı.


Aydın'ın Koçarlı İlçesine bağlı Kasaplar Köyü, modern sera uygulamalarından toprak analiz laboratuvarına, modern meyvecilik alanından hayvancılık çözümlerine kadar uçtan uca dijital teknolojilerle donatılacak.


Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Türkiye'nin uçtan uca dijital dönüşüm ile kalkınmasını desteklemek üzere yatırımlarına aynı hız ve kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, "Vodafone olarak, Dijital Dönüşüm vizyonumuzla önce bireyleri dijitalleştirmeye başladık. Sonra haneleri, kurumları ve hatta şehirleri dijitalleştirmeye odaklandık." dedi.


Şimdi de "4bucakG" güçleriyle Türkiye'nin dijital kalkınma seferberliğine köylerle devam ettiklerini dile getiren Öğüt, Türk tarımının ekonomik büyüklük olarak dünyadaki sıralamasını değiştirmeyi bir sorumluluk olarak benimsediklerini ve tarımda verimlilik artışına katkı sağlayacak...