05 / 05 / 2024

X kuşağı

X kuşağı

Dünyada sayıları 2.2 milyara ulaşan Y kuşağının beklentileri gayrimenkul sektörünün kurallarını değiştirdi. X kuşağı başını sokacak bir ev ararken, Y kuşağı konfora önem veriyor.

Bakan Özhaseki açıkladı! Şehirleri depreme dayanıklı yapmamız lazım!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem kuşağında yer alan Türkiye'de kentlerin depreme dirençli şekilde inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Y Kuşağı’na kötü haber geldi: Boomerların evleri, Z Kuşağı’nın olacak!

Mary K. JACOB New York Post yazarı kaleme aldığı yazısında Y Kuşağı’na kötü haber vererek, Boomerların konutlarının Z Kuşağı’nın olacağını belirtti. işte o yazı...

Prof. Dr. Naci Görür'den Adıyaman depremi açıklaması! Artçı bir deprem! Çok yakınında...

Prof. Dr. Naci Görür Adıyaman'da 4 büyüklüğündeki depremin ardından ilk açıklamayı yaptı. Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Son zamanlarda Borsa İstanbul'da milyonlarca hesap açıldı. Bunlar arasında çok sayıda altın ve dolar yatırımcıları bulunuyor ve büyük bölümü de kaybetti. Peki ya neden? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten açıkladı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 7'den büyük deprem olabilecek yerleri tek tek açıkladı! İşte o 7 yer!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremleri tek tek açıkladı. İşte o açıklama...

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Prof. Dr Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmak nimet! İnşallah deprem olsun ki...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan '' "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir' diyerek şaşırtan açıklamalarda bulundu. 

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Bakan Özhaseki açıkladı: Şehirler hızla afetlere dirençli hale getirilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerdeki acıları bir daha yaşamamak amacıyla Türkiye'nin deprem kuşağında olduğu gerçeği dikkate alınarak, kentleri bir an önce afetlere dirençli hale getireceklerine vurgu yaptı.

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

X kuşağı Haberi

X kuşağı
ULI (Urban Land Institute) tarafından yayınlanan “Y Kuşağı Amerika’nın Yeni Konut Dalgası” başlıklı bir araştırma ile gençlerin konut sektörü ile olan ilişkisini mercek altına aldı. 


1977-1996 yılları arasında doğan Y kuşağının yüzde 37’si kiracı, yüzde 35’i ev sahibi iken sadece yüzde 20’si ailesiyle oturuyor. 


EN BÜYÜK HEDEF EV SATIN ALMAK


Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme Kurucusu Neşecan Çekici, Y kuşağının en büyük hedefinin ev satın almak olduğunu açıkladı. Dünyada bu hedefin ikinci sıraya düşmesine rağmen, Türkiye’de ilk sıraya oturduğuna dikkat çeken Çekici, “Tercih edilen konut tipini etkileyen başlıca faktörler arasında evlilik ve boşanma, gelir seviyesi, aile yanında ya da solo yaşam tercihi geliyor” dedi. 


YEŞİL ALAN VE ÖZGÜRLÜK İSTİYORLAR


Yeni nesil için önemli olanın işlevsellik olduğunun altını çizen Çekici, bu kuşakta konutta rahatlık ve...