01 / 05 / 2024

yabancı emlak alışı

yabancı emlak alışı

Satışlar yılın ilk beş ayında yüzde 21.4’e yükselişle 524 bini aştı. Kredili satışlar yüzde 34.7 arttı. Kur artışını fırsata çeviren yabancı ise mayısta bin 982 emlak alımıyla rekor kırdı.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Milletvekilinden çarpıcı açıklama: Komşu ülke vatandaşları market alışverişini emlak alışverişine çevirdi!

Yabancıya konut satışları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Kocamaz'ın o açıklamaları...

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

Emlak alırken dikkat edilmesi gereken yasal süreçler nedir?

Emlak alımı birçok vatandaşın hayatında gerçekleştireceği en büyük finansal kararlardandır. Yaşanan bu sürecin heyecan verici yanı sıra bir dizi karmaşık bir süreç ve sıralı prosedürleri de beraberinde getirmektedir. Yasal düzenlemeler prosedürler hakkında bilinmesi gerekenler. İşte haberin ayrıntıl

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

Yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat çekerek çok önemli uyarılar yaptı...

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi açıldı!

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Özkan Aldemir tarafından açıldı.

Bu haberi okumadan notere gitmeyin! 100 bin TL'lik arsanızı 10 bin TL'ye elinizden alırlar!

Dünya, metaverse alemindeki emlak alışverişi çılgınlığı ve bu alandaki riskleri tartışırken, gerçek dünyada da durum birebir aynı. Artan konut fiyatlarının ardından insanların yatırım amaçlı aldığı arazilerde de büyük 'tuzaklar' bulunuyor. Yatırım yapacağım derken borçlu bile çıkabilirsiniz... 

Astaş Emlak Alım-Satım İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Orhanlı Şubesi açıldı!

Astaş Emlak Alım-Satım İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Orhanlı Şubesi Tuzla’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Demirtaş tarafından açıldı.

Ruslar, Türkiye'de konut avına çıktı!

Rusyalı yatırımcılar, Kovid-19 salgını sebebiyle yaşanan uçuş kısıtlamaları dolayısıyla erteledikleri yabancı emlak alım kararlarını hayata geçirmek için yeniden haretekete geçti.

Sofıya Group Turizm Gayrimenkul Ve Emlak Alım Satım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sofıya Group Turizm Gayrimenkul Ve Emlak Alım Satım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Ibrahım tarafından kuruldu.

yabancı emlak alışı Haberi

yabancı emlak alışı

7 Haziran seçimleri öncesinde emlak satışları hız kesmedi. Seçim dönemi ve kredi faizlerindeki yükselişe karşın satışlar, yılın ilk beş ayında yüzde 21.4’e yükselişle 524 bini aştı. Kredili satışlar yüzde 34.7 arttı. Kur artışını fırsata çeviren yabancı ise mayısta bin 982 emlak alımıyla rekor kırdı.


Türkiye'de emlak satışları, seçim öncesinde tam gaz devam etti. Bu yılın ilk beş ayında seçim dönemi ve kredi faizlerindeki yükselişe karşın satışlar yüzde 21.4 artışla 524 bin 423 adete yükseldi. Yabancılara ise mayısta bin 982 konut satışıyla rekor kırıldı. İstanbul, 636 adetle yabancının en fazla emlak aldığı kent oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde geçen ay 107 bin 888 konut satışı gerçekleştirildi. İstanbul 21 bin 576...