09 / 05 / 2024

yabancı gayrimenkul şirketleri

yabancı gayrimenkul şirketleri

Şehirleşme çalışmalarının hız kazanması ve kentsel dönüşüm yasasının ardından gayrimenkulde yaşanan gelişmeler yabancı gayrimenkul şirketlerinin Türkiye'ye olan iştahlarını kabarttı. Gayrimenkul pazarına dört ABD'li daha geliyor...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Çinli gayrimenkul şirketleri temerrütten kaçınıyor!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

Gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar nelere dikkat etmeli?

Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı sayısı oldukça arttı. Gayrimenkul sektörü bu oranın daha da artacağını dile getirerek yabancı gayrimenkul yatırımlarının izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 23,1’i vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,1'i vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

2020'de Türkiye'de yabancı gayrimenkul yatırımı 3,9 milyar dolar oldu!

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar en çok gayrimenkul alanında yatırım yaptı. Ülkede yapılan gayrimenkul yatırımları 3,9 milyar oldu. 

yabancı gayrimenkul şirketleri Haberi

yabancı gayrimenkul şirketleri

Şehirleşme çalışmalarının hız kazanması ve kentsel dönüşüm yasasının ardından gayrimenkulde yaşanan gelişmeler yabancı gayrimenkul şirketlerinin Türkiye'ye olan iştahlarını kabarttı, ilki 1997'de gelen ve Türkiye pazarında faaliyet gösteren sekiz ABD merkezli uluslararası gayrimenkul zincirinin şu anda ülkemizde 642 şubesi var. Bir taraftan bunlar büyüme planları yaparken bir taraftan da ABD merkezli dört yeni zincirin 2014 sonuna kadar ülkemize gelmesi bekleniyor. 


Türkiye gayrimenkul pazarında yılda 1 milyonun üzerinde satış ve kiralama işlemi yapılıyor. Bu açıdan son derece cazip bir pazara sahibiz. Son yıllarda kentsel dönüşüm yasasının çıkarılması, markalı konut sektöründeki gelişmeler, şehirleşme faaliyetlerinin hız kazanması ile gayrimenkul sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme yerli yatırımcılar kadar yabancıların da ilgisini çekiyor. Bu gelişimi gören uluslararası gayrimenkul zincirleri de Türkiye pazarında yatırım yarışına...