05 / 05 / 2024

yabancı ülkedeki türk markaları

yabancı ülkedeki türk markaları

Hazır giyimciler dünyanın dört bir yanında mağazalaşıyor. Modanın merkezi İtalya’dan Sahraaltı Afrika ülkesi Botsvana’ya 110 ülkede Türk markalarının mağazaları var. Perakendecilerin yeni rotası artık Arjantin, Şili, Çin, Hindistan gibi uzak coğrafyalar…

Fatih Altaylı'dan yabancıya konut satışı tepkisi: Parayı verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor!

Fatih Altaylı, katıldığı bir yayında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "250 bin dolar verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor" dedi. Peki yabancıya konut satışı ile ilgili vatandaşlar neler söyledi? 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

13 yıl önce Sırbistan’a ilk giden Türk tekstil şirketi olan Jeanci, ülkedeki üretimini sona erdiriyor. İki fabrikada 700 kişiye istihdam sağlayan Jeanci, dünya devleri Cavalli, Fearre ve Versace gibi ünlü markalar için de üretim yapıyordu.

Seçimden sonra Türk Lirası'nı neler bekliyor? Ekonomide neler olacak? İşte uzmanlardan yorumlar...

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, seçimlerde ‘yabancı yatırımcıya güven veren bir iktidar’ gelirse Türk Lirası’nın (TL) dolar karşısında ‘çok fazla’ değer kazanacağı bir ortam oluşabileceğini, hatta buna karşı önlem alınması gerekebileceğini belirtti.

Yerli alamadı yabancıya gitti! Türk Traktör rakamları açıkladı

Türk Traktör 2022 yılı üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde net dönem karı elde ettiğini duyurdu. Şirket, 9 aylık net dönem karında Türk Lirası bazında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 94’lük artış sağladı.

Almanya Havalimanına Türk işçi alınacak! Saatte en az 275 TL kazanmak isteyenler hemen başvursun!

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosu önlemek amacıyla için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor. Yetkililer, halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi. 

Helmann’dan yatırımda büyük adım! Ünlü şirketten Albaraka Türk ile iş birliği

Geliştirdiği çevreci ve yüksek kaliteli projelerle yerli ve yabancı yatırımcılardan sık sık ilgi gören Helmann, Albaraka Türk iş birliğiyle gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurduğunu duyurdu. İşte detaylar...

yabancı ülkedeki türk markaları Haberi

yabancı ülkedeki türk markaları

HAZIR giyim firmaları markalaşma çalışmalarına geç adım atsalar da bu alanda hızlı yol aldılar. Rakamlar da bunu açıkça teyit ediyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) verilerine göre, çoğu hazır giyimci olmak üzere 99 firmanın tam 110 ülkede 3 bine yakın mağazası var. Üstelik dünyanın pekçok ülkesinde yaşanan gerek ekonomik gerekse siyasi dalgalanmaya rağmen hazır giyimcilerin mağazacılık yatırımları dünyanın dört bir yanında devam ediyor. Yatırım hızının bu oranda sürmesi durumunda yurtdışındaki mağaza sayısının 2020 yılında 4 bin 500’e çıkması bekleniyor.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre yine BMD kayıtlarına göre, perakende sektöründe faaliyet gösteren 412 şirketin Türkiye’deki mağaza sayıları toplamı ise yaklaşık 70 bin. Türk markaların mağazalarının yüzde 50’si Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve...