03 / 05 / 2024

yabancı uyruklu kişilere tapu satışı

yabancı uyruklu kişilere tapu satışı

18 Mayıs 2012 tarihinde Tapu Kanunu'nda yapılan değişiklik ile yabancılar, karşılıklılık şartı olmadan Türkiye'den taşınmaz sahibi olabiliyor. Peki, yabancı uyruklu kişilere ev satışı nasıl yapılır? Yasal sınırlamalar nelerdir?

Uzmanlar uyardı: Kabına sığmayan İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç rakamı çok düşük!

Mega kent İstanbul'dan son bir senede 148 bin 978 yabancı uyruklu, 252 bin 27 Türk vatandaşı göç ederken, kent nüfusu ilk defa tersine göç ile 400 bin kişi azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 400 binlik göç rakamının çok düşük olduğunu söyledi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Konut ve devre mülk ilanları üzerinden ev sahiplerine ulaşan dolandırıcılardan yabancı yatırımcı tuzağı!

Eskişehir merkezli 11 ilde, kendilerini kurumsal firma çalışanı olarak tanıtan 34 kişiyi, 'devre mülklerini Arap ve Katarlı yabancı uyruklu kişilere yüksek fiyatlara satma' vaadiyle dolandıran 12'si tutuklu 48 şüpheli hakkında dava açıldı. 

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı pek çok kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılar, hayali daire sattıkları kişilere, düzenledikleri sahte tapuları verdi. Yapılan şikâyetin ardından savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı.

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile yaşanan Hamas savaşı nedeniyle İsrail uçuşlarını durdurmasının ardından, Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarında yaşanan gelişmelerin yolcuları etkilememesi için önemli bir avantaj sağladı. Belirli tarihlerde biletleri olan kişilere para iadesi yapılacak. Peki şartlar

O kişilere tamı tamına 4 asgari ücret ödeniyor! 10 gün içinde e-Devlet'ten hemen başvuru yapın! 

SGK ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğini sağlamak için önemli bir adım attı. Bu düzenleme, evlerinde ev hizmetlisi çalıştıran kişilerin, çalıştırdıkları süreye göre prim ödeyerek ev hizmetlilerinin sosyal güvencesini sağlayabilmesine fırsat sağlıyor.

Aile Bakanlığı bombayı patlattı! Başvuran kişilere tık diye 2.348 TL para verilecek!

Aile Bakanlığı bombayı patlattı! Başvuran kişilere tık diye 2.348 TL para verilecek... Hemen buraya bakın... İşte bütün ayrıntılar...

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan inanılmaz flaş açıklama! Bu kişilere hiç para verilmeyecek!

Birçok kişi Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan desteklerden nasıl yararlanabileceklerini merak ediyor. Ancak, bazı meslekler ve durumlar, bu sosyal yardımların kapsamı dışında kalabiliyor.

Aile Bakanlığı'ndan bu kişilere müjde! 1.140,23 TL'ye kadar destek ödemesi yapılacak!

Aile Bakanlığı, sosyal yardım programlarından yararlanan ailelere müjdeli bir haber verdi. 3294 sayılı Kanun kapsamında, İŞKUR tarafından işe yönlendirilen ve 18-55 yaş aralığında olan kişilere destek ödemesi yapılacak.

yabancı uyruklu kişilere tapu satışı Haberi

yabancı uyruklu kişilere tapu satışı

Yabancı uyruklu kişilere ev satışı nasıl yapılır?

Yabancı uyruklu kişilere ev satışı yapılabilmesi için alıcının ''Ülkemizde Taşınmaz ve Sınırlı Ayni Hak Edinebilen Ülke Vatandaşlarından olması ve Edinim Şartları''nı taşıması gerekiyor.


Yabancı uyruklu kişilere ev satışı başvurusu;

Taşınmaz maliki veya yetkili temsilcisinin, Tapu Müdürlüğü’ne ön başvuru yapması gerekiyor. (Ön başvurular genellikle öğle tatilinden önce, Tapu Müdürlüğü’nde sıra numarası alınarak yapılır.)


Ön başvuru koşullarında eksiklik olması ve tamamlanabilecek durumda olması halinde ön başvuru dosyası bekletiliyor. Ayrıca yabancıların yasal sınırlamalara uymaları da şart.


Yasal sınırlamalar:

Ülke genelinde, yabancı uyruklu bir gerçek kişi, en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabilir ve sınırlı ayni hak edinebilir.


b)Yabancıların askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinde taşınmaz edinimi ve izin almadıkça kiralaması mümkün değildir.


c)Yabancı uyruklu gerçek kişiler, özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün  %10’una...