15 / 05 / 2024

Yabancı yatırım enerji sektörü

Yabancı yatırım enerji sektörü

Bu yılın ilk yarısında Türkiye'ye yapılan 4 milyar 356 milyon dolarlık yabancı yatırımın 1 milyar 460 milyon doları enerji ve madencilik sektöründe gerçekleşti.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Türkiye'ye son 20 yılda 250 milyar dolardan fazla yabancı yatırım geldi!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım alındığı belirterek, "Önümüzdeki dönem için ortaya konan hedefler, yapısal reform ajandamız yatırımcıların ilgisini çekiyor" dedi.

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Bakan Nebati açıkladı! Borsa İstanbul'a 13,6 milyar lira yabancı yatırımcı girişi gerçekleşti!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleştiği açıklandı.

İkonia Yatırım Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İkonia Yatırım Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar’da 100 bin TL sermaye bedeli  ile Cem Niyazi    Durmuş tarafından kuruldu.

Mannesmann Yatırım Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Mannesmann Yatırım Enerji Anonim Şirketi bugün Maltepe'de  50 bin TL sermaye bedeli Ertan Bayar ve Yavuz Gökalp Yıldız tarafından kuruldu.

Hitaş Yatırım Enerji İnşaat Madencilik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hitaş Yatırım Enerji İnşaat Madencilik Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Han tarafından kuruldu. 

Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım artacak!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, dijital gayrimenkul borsası sayesinde inanılmaz boyutlarda yabancı yatırım çekebileceklerini söyledi. 

3 milyar dolarlık yatırım için ilk adım atıldı!

İstanbul'da gerçekleşen "Badeer İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi"nin sonuç raporu açıklandı. Zirve ile 3 milyar dolarlık yabancı yatırımın Türkiye'ye çekilmesi için ilk adım atıldı.

Asyaad İnternational Yatırım Enerji Turizm İnş.Gayrimenkul Elektronik İthalat İhracat Sanayi Ve Tic.A.Ş. kuruldu!

Asyaad İnternational Yatırım Enerji Turizm İnş.Gayrimenkul Elektronik İthalat İhracat Sanayi Ve Tic.A.Ş bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Park Capital Enerji Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Park Capital Enerji Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Yayla ve Scherıef Hassan ortaklığında kuruldu. 

Yabancı yatırım enerji sektörü Haberi

Yabancı yatırım enerji sektörü

Bu yılın ilk yarısında Türkiye'ye yapılan 4 milyar 356 milyon dolarlık yabancı yatırımın 1 milyar 460 milyon doları enerji ve madencilik sektöründe gerçekleşti.


Türkiye'ye bu yılın ilk yarısında yapılan doğrudan yabancı yatırımın yüzde 33'ü enerji ve madencilik sektörüne aktarıldı.  


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının verilerine göre, 2015'in ilk yarısında Türkiye'ye tarım, sanayi ve hizmet olmak üzere üç temel sektörde toplamda 4 milyar 356 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı.  


Sanayi sektörlerinin alt kalemlerinden elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımına yapılan yatırım 1 milyar 275 milyon dolar olurken, madencilik ve taşocakçılığı alanı 185 milyon dolar yabancı yatırım çekti 


Böylece, bu iki alana yapılan yabancı yatırım toplamda 1 milyar 460 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti ve yılın ilk yarısında gerçekleşen yabancı yatırımın yüzde 33'ünü...