29 / 04 / 2024

yabancı yatırımların 50 milyar doları gayrimenkul

yabancı yatırımların 50 milyar doları gayrimenkul

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanlığı görevini de yürüten Ömer Faruk Çelik, Türkiye’nin son 10 yılda çektiği 150 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımın 50 milyar dolarının gayrimenkul sektörüne geldiğini söyledi.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 23,1’i vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,1'i vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

 Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 36'sı vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar!

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar bugünkü 2800 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ruhsar Pekcan: Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınının uluslararası yatırımların dünyadaki dağılımını derinden etkileyeceğini belirterek, "Fırsatları iyi değerlendirip, Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz." dedi.

Yabancılar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. 2020 yılı ilk çeyreğinde yabancıya konut satışında, bir önceki yıla oranla yüzde 13,8’lik bir artış yaşandı...

Mitaş Endüstri yatırımlarını küresel ölçekte genişletecek!

Çelik yapıların tasarımı, imalatı, galvaniz kaplanması, boyanması, montajı ve taahhüdü gibi alanlarda hizmet sağlayan Mitaş Endüstri, dünyanın 5 kıtasında 135'ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Mitaş Endüstri, gelecek 5 yılda yatırımlarını küresel ölçekte genişletmeyi amaçlıyor...

yabancı yatırımların 50 milyar doları gayrimenkul Haberi

yabancı yatırımların 50 milyar doları gayrimenkul

EYG Grup Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk konut sektörüne yön veren çalışmalara imza atıyor.


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanlığı görevini de yürüten Ömer Faruk Çelik, İstanbul’da gerçekleşen ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ adlı etkinlikte konuştu.


Çelik, Türkiye’nin son 10 yılda çektiği 150 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımın 50 milyar dolarının gayrimenkul sektörüne geldiğini söyledi.


Yeni Şafak Gazetesi’nden İbrahim Acar’ın haberine göre Çelik, sektörde yaşanan güven sorununa da dikkat çekti.


‘Çekmece Gölü’nü İstanbul Boğazı diye satan var’ başlığıyla yayımlanan haberde şu ifadelere yer verildi:


Türkiye’nin son 10 yılda çektiği 150 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımın 50 milyar doları gayrimenkul sektörüne geldi. Çok büyük bir bölümü körfez ülkelerinden gelen bu yatırımcı ilgisinin bazı firmalar tarafından istismar edildiğini söyleyen...