18 / 05 / 2024

yabancı ziyaretçi

yabancı ziyaretçi

Dünya turizm devleri şehirler sıralamasında Antalya. Londra ve Paris'in ardından üçünçülüğe yerleşti. İstanbul da dünyada en fazla ziyaretçi çeken ilk 10 şehir arasına girmeyi başardı

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Türkiye 8 ayda 31 milyonu aşkın yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı!

Türkiye, yılın 8 aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,72 artışla 31 milyon bin 394 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Ağustos ayında ziyaretçi sayısı yüzde 38 azaldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ağustos aymda Türkiye’yi 3 milyon 183 bin yabancı ziyaret etti. Oysa geçen yılın aynı ayında ziyaretçi sayısı 5 milyon 131 bin olmuştu

Uluslararası sermayeli 9 inşaat şirketi yabancı ortak iştiraki gerçekleşti!

Kayıtlı sermayesi 500 bin doların üzerinde olan 71 uluslararası sermayeli şirket, şube kuruluşuyla yabancı ortak iştiraki gerçekleşti. Bu şirketlerin 9'u gayrimenkul kiralama ve inşaat iş faaliyetleri sektöründe bulunuyor.

Domotex Turkey Halı Fuarı'ına 8 bin ziyaretçi katıldı!

Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nı, 8 binden fazla profesyonel ziyaretçi gezdi. Kaplan, "Yatırım ve makine parkurlarının yenilenmesi sonucu üretim kapasitemiz 350 milyon metrekareye ulaştı" dedi.

22. EVTEKS Fuarı 140 bin ziyaretçi hedefliyor!

Alanında dünyanın 2'nci en büyük fuarı olan 22. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 140 bin ziyaretçi hedefliyor. Fuar CNR EXPO Yeşilköy'de 21 Mayıs'a kadar sürecek.

AVM'lerde ciro ve ziyaretçi yüzde 40 azaldı!

“Paniği ilk defa rakamlara yansımış haliyle gördük” diyen AYD Başkanı Belgü, Ankara ve İstanbul’da patlayan bombaların ardından hafta sonu AVM’lerin ziyaretçi ve cirolarında yüzde 30-40 düşüş olduğunu söyledi.

İstanbul gayrimenkulde yabancılar için cazibesini koruyor!

Yabancılar için İstanbul'un gayrimenkul yatırımı açısından cazibesini korumasını, İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine bağlayan Timothy Ash, "Türk Lirası'nın ucuz olduğu düşünüldüğünde bu son derece akıllı bir yatırım aracı" dedi.

Yabancılar için tapu evrakları!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, 2012 yılından beri karşılıklılık şartı olmadan Türkiye'den taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yasal sınırlamalar uyan yabancılardan tapu devri için neler istenir? İşte yabancılar için tapu evrakları..

2015'te 36 milyon yabancı Türkiye’yi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2015’te Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre yüzde 1.61 azaldı.

Turizm sektöründe yabancı ziyaretçi sayısında düşüş!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.53 düşüşle 1.72 milyon kişi oldu.

Gebze Center'a beş yılda 49.5 milyon ziyaretçi!

Doğuş GYO tarafından 2010'da 185 milyon dolar yatırımla inşa edilen, JLL Türkiye tarafından yönetilen Gebze Center, beş yılda 49.5 milyon ziyaretçi ağırladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’den Selanik’e giden ziyaretçi sayısında artış!

Selanik’in en iyi otellerinden biri olan The Mediterranean Palace Genel Müdürü Yannis Aslanis, son yıllarda Türkiye’den Selanik’e gelen ziyaretçi sayısının önemli ölçüde arttığını belirterek, bu ziyaretlerin gelişeceğini söyledi.

yabancı ziyaretçi Haberi

yabancı ziyaretçi

Antalya, dünyanın en çok ziyaretçi çeken şehirleri sıralamasında Londra ve Paris'ten sonra üçüncü oldu. 


AA muhabirinin Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'ndan derlediği bilgilere göre, zengin turistik değerleri ve destinasyonlarıyla Türkiye, her geçen gün dünya turizm liginde daha da yükseliyor.


Antalya, dünya tuizm devleri sıralamasında yaklaşık 12 milyon yabancı ziyaretçi sayısıyla Londra ve Paris'in ardından üçüncü sıraya yerleşti. 


İstanbul da en çok ziyaretçi çeken ilk 10 şehir arasına girmeyi başardı.


Asya ülkelerinden Bangkok, Singapur ve Hong Kong ise gelen turist sayısına göre, İstanbul'dan ön sıralarda bulunuyor. İstanbul'u, uluslararası kitap fuarlarıyla da turizmin yıl boyunca canlı tutulduğu Madrid, Dubai, Frankfurt, Seul, Roma ve New York izliyor.


Dünya kentlerinin yabancı ziyaretçi sayıları ise şöyle:


Yabancı ziyaretçi


Londra           17-18 milyon

Paris