16 / 05 / 2024

yabancılar nasıl konut alabilir

yabancılar nasıl konut alabilir

6302 sayılı Kanun'da yer alan değişik 35. gereğince yabancı uyruklu vatandaşlar kanuni sınırlamalara ve şartlara uymak kaydıyla Türkiye'den ev alabiliyor. Peki yabancılar nasıl ev alabilir?

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Son 11 senede yabancıların Türkiye’de aldığı konut sayısı 385 bine dayandı! Vatandaşlığı alan ülkesine dönüyor!

Ülkemizde 400 bin dolara konut sahibi olup 3 yıl bekleyerek vatandaşlık hakkını garantileyen yabancılar, bugün bunları 1-1.5 milyon dolara satarak yeniden ülkelerine dönüyor.

Konutta kredi muslukları açılacak! Bir saniye bile nasıl ev alırım stresine kapılmayın!

Konuta yatırım yapacaklar ve yeni ev alacaklar piyasanın nasıl bir seyit izleyeceğini merak ediyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut piyasası ile ilgili paylaşım yaptı ve "Bir saniye bile nasıl konut alırım stresine kapılmayın' dedi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yeni dönemde memur ve emekli maaşları nasıl olacak? Detaylar peş peşe açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Artık ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak” dedi. Peki hedef enflasyon neden önemli? Bu memur ve emekli aylıklarını nasıl etkiler? İşte detaylar...

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

TOKİ arsa kura çekimlerinde son dakika! TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Pek çok kişi TOKİ arsa kura çekimi sonuçlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

TOKİ İstanbul 2023 arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları tek tek açıklandı! TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan TOKİ İstanbul arsa 2023 sonuçları tek tek açıklandı! Peki TOKİ arsa 2023 kura sonucu nasıl ve nereden öğrenilir?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Konut fiyatlarında yabancı yatırımcı etkisi! Piyasayı yabancılar mı belirliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müsavirleri Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, yabancıların neredeyse konut piyasasını belirler duruma geldiğini söyledi.

yabancılar nasıl konut alabilir Haberi

yabancılar nasıl konut alabilir

Yabancılar nasıl ev alabilir?

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı aranması uygulaması 2644 sayılı Tapu Kanunu’nun Mayıs ayında yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişik 35. Maddesi ile terk edildi.


Türkiye'de yabancıların taşınmaz ve sınırlı ayni hak ediniminin mümkün olup olmadığı konusunda Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından veya Türkiye’deki temsilciliklerinden bilgi alınabiliyor. 


Yabancı uyruklu vatandaşlar kanuni sınırlamalara ve şartlara uymak kaydıyla Türkiye'den ev alabiliyor. Peki yabancılar nasıl ev alabilir?


Yabancıların ev alma işlemleri..

yabancı uyrukluların tapu işlemleri ile ilgili pratik bilgiler, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında açıklanıyor. Buna göre yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak...