16 / 05 / 2024

yabancılar türkiyeden yılda kaç konut alıyor

yabancılar türkiyeden yılda kaç konut alıyor

Güven ortamının perçinlenmesi yabancıyı konut alımına yönlendirdi. İnşaatın patronları yabancının alıma geçtiğini söyledi. Tamer Özyurt günlük 1 milyon dolarlık konutu yabancıya sattığını aktardı.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

yabancılar türkiyeden yılda kaç konut alıyor Haberi

yabancılar türkiyeden yılda kaç konut alıyor

Tür­ki­ye­’de önü­nü gör­mek için yer­li ya­tı­rım­cı gi­bi se­çim so­nuç­la­rı­nı bek­le­yen ya­ban­cı­lar ko­nut­ta alımları hız­lan­dır­dı. Yı­lın ilk 9 ayın­da 16 bin 318 ko­nut ya­ban­cı­la­ra sa­tıl­dı. Ay­lık sa­tış yak­la­şık 2 bin 100 ko­nu­ta denk gel­di. An­cak in­şa­atın pat­ron­la­rı se­çim son­ra­sı ya­ban­cı alım­la­rın­da göz­le gö­rü­lür bir artış ol­du­ğu­na dik­kat çek­ti.






Şim­di­den 2 bin ko­nu­ta ulaş­tı  


Ay­lık or­ta­la­ma 2 bin ko­nu­tun ya­ban­cı­ya sa­tıl­dı­ğı Tür­ki­ye­’de son 15 gün­de ya­ban­cı ya­tı­rım­cı­ya ya­pı­lan ko­nut sa­tış­la­rı­nın ise 2 bi­ni geç­ti­ği tah­min edi­li­yor. Ege Ya­pı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı İnanç Ka­ba­da­yı, “Biz ya­ban­cı­lar­la ge­rek pro­je ge­rek­se sa­tış ba­zın­da iş bir­lik­te­lik­le­r ya­pı­yo­ruz.Ya­ban­cı­ya sa­tış­la­rı­mız sevin­di­ri­ci. Çev­re­miz­den ise son 15 gün­de sa­tış­la­rın ya­ban­cı ta­ra­fın­da hız­lan­dı­ğı­nı du­yu­yo­ru­z” bil­gi­si­ni ver­di. 





Era Gay­ri­men­kul Tür­ki­ye Ko­or­di­na­tö­rü Mus­ta­fa Bay­gan da ya­ban­cı­la­ra ya­pı­lan ko­nut sa­tış­la­rı­nın Türkiye ge­ne­lin­de son...