29 / 04 / 2024

yabancının alacağı konutun alt değer sınırı ne kadar

yabancının alacağı konutun alt değer sınırı ne kadar

Yeni teşvik paketinin ayrıntılarını açıklandı. Ağbal amaçlarının nitelikli sermaye ve nitelikli işgücünü Türkiye’ye çekmek olduğunu belirterek; vatandaşlık ve ikamet izni verilecek yabancının da alacağı konutta bir alt değer sınırı olacağını söyledi.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancının yaşadığını bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Hilton Grand Vacations, Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolara satın alıyor!

Amerikalı tatil mülkü işletmecisi Hilton Grand Vacations'ın Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağı ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Altın fiyatlarında kritik gün! İslam Memiş rakam verdi

Gram altın ve dolar ABD Merkez Bankası'nın alacağı politika faizi kararına odaklanmış durumda. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken tahmin yaptı. Piyasaların bıçak sırtında olduğunu ifade eden Memiş, gram altın için rakam paylaştı. İşte tüm detaylar...

Kamu işçileri zamlı maaşlarını ne zaman alacak? TÜRK-İŞ tek tek açıkladı! 

Kamu işçilerinin zamlı maaşlarını alacağı tarih merakla bekleniyordu. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında tarihi verdi. İşte ayrıntılar...

Yeni seçmenlerin yüzde 20'si yabancı iddiası: Konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancı seçmen oldu!

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci, 'Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı' başlıklı yazısında yeni seçmenlerin yüzde 20'sinin yabancı olduğunu dile getirdi. Kahveci, konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancının seçmen olduğunu belirtti. 

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Yabancının tahvil stokunda tarihi düşüş!

Yabancı yatırımcıların Türk tahvillerindeki payı yüzde 0,6 ile tarihi en düşük seviyesini gördü. Yabancı yatırımcılar, 12 Mayıs haftasında 135.1 milyon dolar hisse senedi, 31.3 milyon dolar devlet iç borçlanma senedi satışı yaptı.

yabancının alacağı konutun alt değer sınırı ne kadar Haberi

yabancının alacağı konutun alt değer sınırı ne kadar

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, şirket kuruluşuna yeni teşvik paketiyle kolaylık getirdiklerini belirterek, ticaret sicil müdürlüklerinde şirket kurulabileceğini söyledi. Yeni düzenlemelerle bir hafta süren şirket kuruluşunun 2-2.5 güne düşeceğini belirten Ağbal, şirket kuruluşu maliyetinin de yaklaşık 1000 liradan 300 liraya düşeceğini bildirdi. Amaçlarının nitelikli sermaye ve nitelikli işgücünü Türkiye’ye çekmek olduğunu dile getiren Ağbal, Turkuvaz kartın örneğin Gürcü bir çocuk bakıcısına verilmeyeceğini kaydetti. 


ALT DEĞER SINIRI

Vatandaşlık, ikametgah izni verilecek yabancının alacağı konutta da belli bir alt sınır olacağını, örneğin 90 bin liraya alınan bir evin bu konuda geçerli olmayacağını söyleyen Ağbal, Körfez ülkelerinden, Avrupa’dan, Türk Cumhuriyetlerinden, Kuzey ülkelerinden çok sayıda kişinin Türkiye’de ev sahibi olmak istediğini anlattı.


Ağbal, “Konut turizmi. Böyle bir piyasa var. Gittikçe de büyüyor. İspanya milyarlarca dolar kazandı. Ama...