22 / 07 / 2024

Yabancının konutta tercihi

Yabancının konutta tercihi

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara yapıldığını belirterek, "Yabancıya satışta Antalya başı çekiyor" dedi

Alanya'dan vazgeçen Rusların konutta yeni tercihi Uzak Doğu oldu!

Bir dönem Antalya Alanya’yı mesken tutan ve çok sayıda gayrimenkul satın alan Rus vatandaşları rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi. İşte detaylar...

Ev sahibi olmak isteyenler en geç 2025'in ilk çeyreğine kadar alın: Konutta fiyat patlaması yaşanacak!

Analist ve stratejist Tuna Kaya'dan konut fiyatları ile ilgili çarpıcı uyarılar geldi. "Gelecek üç yıl içerisinde çok büyük bir konut açığı oluşacak" diyen Tuna Kaya, konut alacaklara uyarılarını peş peşe sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancının yaşadığını bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Sıfır telefon alamayan vatandaşın ikinci tercihi bakın ne oldu!

Dolar kuru ve artan enflasyonla birlikte özellikle teknolojik cihazların fiyatlarında artış meydana geldi. Telefon almak da bu noktada lüks olmaya başladı. Sıfır telefon alamayan kişiler de bu yola başvurdu. İşte detaylar!

Yeni seçmenlerin yüzde 20'si yabancı iddiası: Konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancı seçmen oldu!

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci, 'Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı' başlıklı yazısında yeni seçmenlerin yüzde 20'sinin yabancı olduğunu dile getirdi. Kahveci, konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancının seçmen olduğunu belirtti. 

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Yabancının tahvil stokunda tarihi düşüş!

Yabancı yatırımcıların Türk tahvillerindeki payı yüzde 0,6 ile tarihi en düşük seviyesini gördü. Yabancı yatırımcılar, 12 Mayıs haftasında 135.1 milyon dolar hisse senedi, 31.3 milyon dolar devlet iç borçlanma senedi satışı yaptı.

Yabancının konutta tercihi Haberi

Yabancının konutta tercihi


TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, TÜİK verilerine göre, 2013 yılı itibarı ile toplam 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara yapıldığını belirterek, "Yabancıya satışta Antalya başı çekiyor, Antalya'yı İstanbul ve Aydın takip ediyor" dedi. 


AA muhabirine mütekabiliyet sonrası yabancıya satış rakamlarını değerlendiren Maya, TÜİK verilerine göre, 2013 yılı itibarı ile toplam 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara satıldığını vurgulayarak, bu rakamlar içinde inşaatı devam eden ve henüz tapuya dönüşmeyen satışların dahil edilmediğini söyledi. Maya, toplam konut satışının içinde yabancı satışlarının yaklaşık yüzde 1 gibi oldukça küçük bir hacim yarattığının görüldüğünü, bu satışlar içinde önceki yıllarda olduğu gibi Antalya'nın başı çektiğini, İstanbul'un ikinci sırada,...