26 / 05 / 2024

Yabancıya markalı konut satışı Aralık 2021

Yabancıya markalı konut satışı Aralık 2021

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1.61, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.54 ve endeksin başlangıç dönemi olan Ocak 2010'a göre ise yüzde 115.10 oranında nominal artış kaydedildi.

Yabancılara neden konut satamıyoruz? 

Sabah gazetesi yazarı Hülya Güler, yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya neden konut satamıyoruz? İşte Hülya Güler'in o yazısı...

Yabancıya konut satışı rekor kırdı!

Dolar ve euro sürekli rekor kırarken Eylül ayında yabancıya konut satışı da zirve yaptı. Bu ayda yabancıya konut satışı yüzde 25,8 artış kaydetti. 

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

GAPAS'tan yabancıya konut satışında yeni değerleme önerisi!

Yabancıya konut satışına getirilen yeni düzenleme ile ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği’ Başkanı İsmail Özcan, belirsizliği ortadan kaldırmak için formül önerdi.

Yabancıya konut satışı Ocak-Eylül döneminde rekor kırdı!

Konut satışları, yükselen fiyatlara rağmen senenin en yüksek seviyesine ulaştı. Eylülde 147 binden fazla konut satışı gerçekleşti. Yabancıya konut satışı da aylık bazda 6 bin 630'a yükseldi. Yabancıya satışın 2019 yılında yakalanan 45 bin 483 adetlik zirveyi bu sene aşması öngörülüyor.

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Eylül 2021’de toplamda 147 bin 143 adet konut satıldı. Yabancıya konut satışları aylık 6 bin 630 adet ile tarihi zirveyi gördü. 

Yabancıya konut satışında değerleme sorunu çözülmeli!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışlarında değerleme sorununu çözmek amacıyla komisyon kurulduğunu dile getirdi.

Yabancıya konut satışı yüzde 47.6 arttı!

Gayrimenkul danışmanlığı veren FOA Invest firmasının kurucusu ve CEO’su Fatih Osman Akkan, ülke genelinde yabancıya konut satışının yüzde 47.6 yükseldiğini dile getirdi. 

Yabancıya konut satışı masaya yatırılıyor!

10 günde yabancıya 250 milyon Türk Lirası tutarındaki konut satışının iptal edilmesine neden olan değerleme sorununa ilişkin haberler ses getirdi. Soruna ilişkin kamu kurumlarının da katıldığı bir komisyon kurulması yönünde karar alındı.

Yabancıya konut satışı sınırlansın!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışı sınırlansın!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik o analizi...

Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Yabancıya konut satışında yıl sonu hedefi 50 bin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Ocak – Ağustos döneminde yabancıya konut satışı 30 bin 849 olmuştu. Sektörde yabancıya konut satışında yıl sonu hedefi 50 bin şeklinde...

Kredi desteği ve kripto para düzenlemesi yabancıya konut satışını patlatır!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bahadır, “Bankaların kredi desteği ve kripto para düzenlemesi, konutta yabancı yatırımını patlatır” dedi.

Yabancıya markalı konut satışı Aralık 2021 Haberi

Yabancıya markalı konut satışı Aralık 2021

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1.61, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.54 ve endeksin başlangıç dönemi olan Ocak 2010'a göre ise yüzde 115.10 oranında nominal artış kaydedildi.

KONUT TİPİNE GÖRE YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ

Yeni Konut Fiyat Endeksi'nde, Aralık'ta bir önceki aya göre, 1 oda 1 salon konut tipinde yüzde 1.92, 2 oda 1 salon konut tipinde yüzde 1.97, 3 oda 1 salon konut tipinde yüzde 1.25 ve 4 oda 1 salon konut tipinde yüzde 1.20 oranında nominal yükseliş yaşandı. 

MARKALI KONUT PROJELERİ STOK ERİME HIZI

Aralık ayında markalı konutlardaki stok erime hızı rakamlarına bakıldığında, adet bazında yüzde 9.51 oranında erime kaydedildi.

Aralık'ta, satışı yapılan markalı konutların yüzde 21.71’i bitmiş konut stoklarından, yüzde 78.29’u bitmemiş konut stoklarından meydana geldi.

MARKALI KONUT...