19 / 07 / 2024

yabancıya taşeron

yabancıya taşeron

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İngiliz, Japon, Amerikalı, Amerikan firma proje alıyor, biz müteahhitlik yapıyoruz. Bu sistem, Yeni İmar Kanunu ile son bulacak" dedi..

Tayland'ta yabancıya konut satışı yasak! Bizde konut alana eşantiyon vatandaşlık veriliyor! 

Ülke genelinde yabancılara gayrimenkul almaları halinde vatandaşlık veriliyor. Bu durum ise başka ülkelerdeki yabancıya gayrimenkul satışları ile kıyaslanmaya devam ediyor. İşte buna bir örnek yine sosyal medyadan geldi...

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte UBP Milletvekili Yasemin Öztürk'ün o açıklamaları...

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Ukrayna Rusya Savaşı konutta dengeleri bozdu! Türkiye'de yabancıya konut satışları sert düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2023 Ağustos'ta yabancıya konut satışının önceki yıla göre azaldığını, Ukrayna savaşı sonrası patlayan Rus talebinin soğumasının düşüşte etkili olduğunu açıkladı.

Yabancıya konut satışında zirve Alanya’nın! Konutların değeri 3 yılda yüzde 750 arttı!

Antalya’da yabancıya konut satışta Alanya zirveye oturdu. 2023 yılında sıfır 100 metrekare bir daire yaklaşık 5.000.000 lira ile 6.000.000 TL arasında satıldı. Böylece son 3 yıldaki değer artışı oranı yüzde 750 - 850 arasında değişiyor.

Taşeron işçilere kadro ne zaman? 90 bin işçi kadroya alınacak mı?

Taşerona kadro ne zaman çıkacak? sorusunun cevabı araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili en son yaptığı açıklamada 90 bin taşeron işçinin problemlerini kasım ayında ya da daha erken bir zamanda çözmüş olacaklarını söylemişti. Peki 90 bin işçi kadroya girecek mi

Kadroya geçen taşeron işçiye çok kötü haber! EYT’den sonra maaşınız yarı yarıya düşebilir!

Taşeron işçiyken kamuda kadroya geçen işçiler ile belediye şirketlerine geçen işçiler, EYT yasası çıkması halinde işlerine son verilmesi ve maaşlarının yarı yarıya düşme riskiyle karşı karşıya. Peki, öngörülen bu riskin sebebi ne?

İnşaat sektöründe maliyetler yükseldi: Taşeron sorunu başladı!

İnşaat malzemelerinde yaşanan fahiş artışlar, sektörde taşeron problemini gündeme getirdi. Taşeron firmalar kendilerini uzun süre bağlayan anlaşmalardan kaçarken, pek çok firmanın proje ötelediği veya günlük fiyatlamayı tercih ettiği ifade ediliyor.

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

TÜİK Temmuz 2021 konut satış verilerine göre; yabancıya konut satışları 2020 Temmuz'a göre yüzde 64 arttı ve 4.495 oldu. 2019'daki 4 bin 192 adet rakamını aşarak yabancıya satışta tüm zamanların en yüksek Temmuz satışı kaydedildi. 

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri olan inşaat sektörü yabancıya yapılan satışlarla nefes aldı. Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, bu sürecin uzaması nedeniyle yabancıya konut satışlarının hayati önem taşıdığını dile getiriyor.

Konutta yabancıya satışta yüzde 40 artış hedefi!

Kamu bankalarının hayata geçirdiği düşük faizli kampanya ile satışları hızlanan gayrimenkulcüler, bu ay itibariyle yabancıya satışlardan da umutlu. Sektör bu yıl yabancı alıcıda yüzde 40 artış tahmin ediyor...

yabancıya taşeron Haberi

yabancıya taşeron

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de inşaat sektörünün yabancı ülkelerde projelere imza atar hale gelmesini sağlayacaklarını bunu da İmar Kanunu ile yapacaklarını söyledi. Malatya İş Adamları Derneği (MİAD) Genel Kurulu'na katılan Bayraktar, şunları söyledi: "Fakat inşaat sektörünü gönderirken, oyun kurucu değiliz. Sözleşmeleri, şartnameleri, projeleri biz yapmıyoruz. O noktaya gelemedik. İngiliz, Amerikan, Avrupalı, Japon firmalar yapıyor projeleri, biz gidip müteahhitlik yapıyoruz. Adeta taşeron gibi. İstediğimiz parayı oradan getiremiyoruz. Ülkemizin inşaat malzemelerini kullanamıyoruz. Hak edişlerimizi ancak yabancı müşavirlerin imzasıyla alabiliyoruz. O bakımdan bizim yeni İmar Kanunu'nda, yeni Yapı Denetim Kanunu'nda getireceğimiz Sistemle Türkiye'de çok ciddi bir reform, değişim ve dönüşüm olacak." Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin yeni konjonktürde enerji tasarrufuna gitmesi için akıllı ve yeşil binalar yapması gerektiğini de dile getirdi. 


Bayraktar, Yeni...