03 / 07 / 2024

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği

Yalova'da emlakçılık yapan Erkan Evin de kentte emlakçıların çoğunun tabelalarında artık Arapça yazılar bulunduğunu söyledi.

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Yabancıların İzmir'deki gayrimenkul yatırımları katlandı!

İzmir'de konut satışları 1 yılda yüzde 69.1 arttı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut satışlarında yaşanan artışı değerlendirdi.

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda başkanı Mesut Güleroğlu ve İzmir'de inşaat ve emlak sektöründe çalışmalar sürdüren Kaan Altındağ, sektöre ilişkin konuştu. Altındağ, gelecek yıl konut fiyatlarında çok büyük fiyat yükselişlerinin vatandaşları beklediğine vurgu yaptı.

İzmir'de gayrimenkul fiyatları rekora koşuyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'deki konut fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulundu. Güleroğlu, "En büyük sıkıntı İzmir'de imar alanlarının çok kısıtlı olması. Hal böyle olunca yeni imar alanları açılmamasından kaynaklı fiyatlar şişiyor" dedi.

Konut fiyatları katlandı, dolandırıcılıklar arttı!

Konut fiyatları artınca, dolandırıcılıklar da çoğaldı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, internet üzerinden hayali ilanlarla vatandaşların dolandırıldığını dile getirdi.

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 10 arttı!

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyasının ardından konut fiyatları arttı. İstanbul'da ev fiyatları yüzde 5 ila yüzde 10 arasında zamlandı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, faiz indiriminin müteahhitlere yaradığını belirtti.

Konut kredisi faiz kararı gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle konut sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konuta talebin arttığını dile getirdi. 

İzmir'de kiralık evlere talep arttı!

İzmir'de kiralık evlere olan talep artışı tavan yaptı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, evlerinden tahliye edilmek istenen kiracılara önerilerde bulundu.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalarda patlama!

Konutunu daha yüksek fiyatla kiraya vermek için mevcut kiracısını çıkaran mülk sahibi sayısı arttı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Gidişata baktığımızda mahkemelerin kilitleneceğini, herkesin birbiriyle davalık olmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

Konut ve arsa fiyatları 2,5 kat arttı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir’in birçok ilçesinde imarlı arsaların, deprem ve koronavirüsün etkisiyle son 1 yıl içerisinde daha da değerlendiğini anlattı.

Gayrimenkulde tercihler değişti!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşların tercihinin bahçeli müstakil evler olduğunu belirtti.

O ilçelerde ev fiyatları yüzde 5 arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem felaketinden sonra evleri hasar gören vatandaşlar konut arayışına girdi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası, "Bayraklı ve Bornova’da bir güvensizlik söz konusu. O bölgelerden bir kaçış var. Vatandaşın ve emlakçıların elindeki kiralık daireler kalmadı" dedi.

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Haberi

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği

Arapların kentteki yatırımlarının dikkat çekici oranda arttığını belirten Evin, şunları kaydetti: "Araplara yönelik konut satışında Türkiye'de üçüncü sırada olabiliriz. Şu anda merkez yani Fatih Caddesi'ndeki sıfır daire fiyatları 750 bin liradan başlıyor, 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Ama sahile uzak Hacımehmet Ovası ve bazı yerlerde 350 bin liraya da daireler satılıyor. Arapların fazla olmasından dolayı yerli kesim şu an yer alamıyor ama bu fiyatlarla zamanla yerli müşterilerimiz de alıp satacaklar."



Termal ilçesindeki kaplıcaları, doğası ve deniziyle turistlere farklı alternatifler sunan Yalova'da Arap turistlerin ilgisinin etkisiyle kent merkezindeki sahil manzaralı konutların fiyatları büyük oranda arttı.



Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arapların son yıllarda Yalova'da büyük yatırımlar yaptığını söyledi.



Yılmaz, Yalova'nın turizm memleketi olduğu için tercih edildiğini dile...