29 / 04 / 2024

Yangın bölmeleri

Yangın bölmeleri

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte yönetmelikte yer alan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri bu haberde...

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

TGÜB'ten Taksim İlkyardım Hastanesi Yangını açıklaması!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) 5 Nisan Perşembe günü İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Taksim İlkyardım Hastanesi’nde meydana gelen yangın felaketine ilişkin basın açıklaması yaptı..

Varyap Meridian'da yangın çıktı!

Varyap Meridian'da 52 katlı gökdelenin 15'nci katında yangın çıktı. Yangın bölgeye gelen ekipler tarafından söndürüldü.

Büyükada'ya modern yangın gözetleme kulesi inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükada'da klasik metotların yanında teknolojinin de kullanılacağı yeni yangın gözetleme kulesi inşa edilecek.

Yangının en büyük nedeni denetimsiz yapılaşma!

Yangından Korunma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; yangın durumunda ticari ve sanayi yapılanımı büyük risk taşıdığım, bu yapıların yangına karşı hem pasif hem aktif yöntemlerle korunmaları ve inşası esnasında denetlenmeleri gerektiğini söylüyor.

YHT Ankara Garı inşaatında yangın çıktı!

YHT Ankara Garı inşaatında kalıpların alev almasıyla çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö trenlerinin seferleri saat 22.15 itibarıyla yeniden başladı.

Ankara Koç Kuleleri projesinde yangın!

Ankara'da Koç Kuleleri'nin bodrum katında çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrasında yangın büyümeden kontrol altına alındı. Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nün garaj bölümünde çıkan yangın da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın çıktı!

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde dün akşam bir çorap imalathanesinin çatı katında çıkan yangın çevrede büyük korku yarattı. Bitişiğindeki mobilya atölyesinin çatısına sıçrayan alevlere, itfaiye ekipleri müdahale etti..

Mantolama sistemlerinde büyük çaplı yangın testi şart!

RIM Türkiye Cephe Sistemleri Test ve Simülasyon Müdürü İnan: "Yangın önemli bir unsur ama büyük çaplı testler çerçevesinde yapılması lazım. Ufak bir yüzeyde yaptığınız testler gerçekçi sonuçlar vermiyor"

Ankara Hamamönü’nde konak yangını korkuttu!

Ankara'da Hamamönü’ndeki tarihi konakta çıkan yangın, bölgede paniğe neden oldu. Biri restoran iki binanın zarar gördüğü yangının ardından, kundaklama iddiasıyla ev sahibinin oğlu gözaltına alındı.

İzmir Bayraklı'da yangın çıktı!

Yeni Asır-Sabah Baskı Tesisleri ile benzinlik yakınındaki binada çıkan yangın büyük paniğe yol açtı. Büyükşehir'in 2 itfaiye aracından birinin hortumu delindi, birinin suyu bitti. Yangın Manisa'dan yetişen ekiplerin desteğiyle 2.5 saatte söndürüldü

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde yangın çıktı!

Afşin - Elbistan B Termik Santraline kömür taşıyan bant yollarında yangın çıktı. Yangından zarar gören bant yolları onarılıncaya kadar santralin bir ünitesi devre dışı bırakıldı

Ege Bölgesi'nde orman yangını alarmı!

Ege Bölgesi 'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, yangınlara da davetiye çıkarıyor. Bodrum Güvercinlik Mahallesi'nde ard arda çıkan 2 yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın bölmeleri Haberi

Yangın bölmeleri

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik kapsamında İkinci Kısım'da açıklanıyor.


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler


Genel

Madde 20 - Bu bölümde açıklanan genel hükümler, aksi belirtilmedikçe, özellik ve ayrıcalık gösteren binalar ve ahşap binalar için de geçerlidir.


Bina yerleşimi

Madde 21 - İmar planları yapılırken, konut, ticaret, sanayi gibi fonksiyon bölgeleri arasında, yangın havuzları ve su ikmal noktalarının yapımına olanak verecek biçimde, yeşil kuşakların ayrılmasına ve bu yeşil kuşakların, yangın güvenliği açısından fonksiyon bölgelerini birbirinden ayırmasına özen gösterilecektir.


İmar planlarının tasarımında donatı alanları ile yerleşim fonksiyonları belirlenirken bina sınıflandırmalarındaki yangın önlemleri esas alınacaktır.


Yeni planlanan alanda bitişik nizamda teşekkül edecek imar adalarının uzunluğu 75 metreden fazla olmayacaktır. Uzunluğu 75 metreden fazla olan bitişik nizam yapı adalarında, yangın güvenliği...