18 / 05 / 2024

Yanlış beyan

Yanlış beyan

Maliye Bakanlığı yanlış beyanı affetmiyor. Ortalama 5 bin TL cezadan kurtulmak isteyen ev sahiplerinin ise elini çabuk tutmaları gerekiyor...

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'tan milyonlarca kişiye uyarı geldi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan edilmemesi konusunda ev sahiplerini uyardı. 

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Ev sahiplerinin dikkatine! Yarın sona eriyor!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için alınacak değerli konut vergisi beyanname dönemi yarın sona eriyor. Yanlış beyan eden mükellefler ise cezalarını faizli ödeyecek...

Ev alıp satacaklar dikkat! Cezası büyük!

Konut alım-satım işlemlerinde ödenen tapu harcında ‘gerçek beyan'da bulunmamanın cezası büyük. Tapu dairesinde ev değerinin altında beyan edilirse, ileride hem farkı hem de gerçek harç üzerinden yüzde 25 ceza ödeniyor. Yanlış beyan, dilekçeyle düzeltilebilir.

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışında başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşlara imar uyarısında bulundu. Çatalkaya, ‘İmar barışı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti.

İmar affında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Çatalkaya, imar affı ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti. 

Wells Fargo 2,1 milyar dolar mortgage cezası ödeyecek!

Wells Fargo, sunduğu konut kredilerinin niteliğini yanlış beyan ettiği iddiasıyla ceza ödemeyi kabul etti...

İmar barışında yanlış beyan olursa ne olur?

İmar barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Peki, yanlış beyanda bulunulduğu zaman düzeltme imkanı olabilecek mi?

Yanlış beyan Haberi

Yanlış beyan

İnşaat sektöründe son günlerde yeni bir endişe yaşanıyor. Yeni konut alan vatandaşı evinin gerçek tapu değerini bildirmesi yönünde uyarıp, yanlış beyanda bulunan müteahhidi de ihbar etmesini isteyen Maliye Bakanlığı harekete geçti. On binlerce gayrimenkulün gerçek değerinden beyan edilmediği belirtiliyor. Bakanlık ise yanlış beyanda bulunduğunu tespit ettiği vatandaşa ve inşaat firmalarına ardı ardına ceza kesiyor.


YANLIŞ ANLAŞILMA VAR!


Emlak Vergi Kanunu'ndaki ''Belirlenen vergi değerinin altında gayrimenkul alım satımı yapılmaz'' maddesi tamamen yanlış anlaşılmış durumda. Gayrimenkulün tapuda alım satım işlemi gerçek bedeli üzerinden yapılması gerekirken genelde emlak vergi değeri üzerinden işlem yapılıyor. Gayrimenkulün gerçek alım satımını göstermeyen bu uygulama alıcı ve satıcı açısından vergisel anlamda ciddi riskler barındırıyor.


TOPYEKÜN HAREKETE GEÇİLİYOR


İşte bu konunun yıllardır takipçisi olan ve her yıl gerçeği yansıtmayan rakamlara satılan gayrimenkulleri...