02 / 05 / 2024

yanlış yapılan kentsel dönüşüm istanbula zarar veriyor

yanlış yapılan kentsel dönüşüm istanbula zarar veriyor

Son 2 yılda gerçekleştirdiği yaklaşık 300 kentsel dönüşüm projesiyle dikkat çeken AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşümün İstanbul'un kentsel dokusuna hiçbir katkısının olmadığını söyledi.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2.270 konut oturuma açılmıyor!

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2270 konutluk kentsel dönüşüm projesinin imar planları İBB Meclisi’nde görüşüldü ve AK Parti ve CHP grubu arasında hararetli tartışmalara neden oldu. Yeni imar planı kabul edilmedi...

Elazığ'da kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalar TBMM'de!

Elazığ'da kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Erdem, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapılan yasal düzenlemeler peyzaj mimarlarına yeni iş alanları doğurdu!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby yaptığı açıklamada yapılan yasal düzenlemelerle kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğduğunu söyledi.

Ankara İncek'te yapılan imar değişikliği TBMM'de!

Ankara İncek'te kentsel dönüşüm alanında yapılan imar değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Site yönetimlerinde yapılan 9 doğru 9 yanlış!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''site yönetimlerinde yapılan 9 doğru 9 yanlış'' konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşüm şart!

Beykent Sitesi yönetici ve sakinleri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu söyledi

Mustafa Balcı: Şuanda yapılan kentsel dönüşüm değil!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Kentsel dönüşüm parsel bazında değil ada veya mahalle bazında yapılmalı. Şuanda yapılanların hiçbirisi kentsel dönüşüm değil. Parsel bazlı dönüşümler daha sonra yapılacak değişikliklerin önüne geçiyor. Orada yeni bir tasarrufta bulunma şansı kalmıyor” dedi.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rize'de kentsel dönüşüm, derelerle ilgili yanlış yapılan sanat yapıları, köprüler ve binalar vesaire varsa onların tamamının kaldırılması, bir nehir havzasının tamamının tek bir kurumun koordinasyonu ile böyle bir çalışma başlatıyoruz." dedi.

yanlış yapılan kentsel dönüşüm istanbula zarar veriyor Haberi

yanlış yapılan kentsel dönüşüm istanbula zarar veriyor

Son 2 yılda gerçekleştirdiği yaklaşık 300 kentsel dönüşüm projesiyle dikkat çeken AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşümün İstanbul'un kentsel dokusuna hiçbir katkısının olmadığını söyledi. Ahmet Erkurtoğlu, yanlış kentsel dönüşüm uygulamaları yapıldığını belirterek, 50 yıl sonra İstanbul'da yeniden bir kentsel dönüşümün zorunluluk haline geleceğini söyledi. Kentsel dönüşümün sadece binasal dönüşüm olduğunu dile getiren Erkurtoğlu, afetyasası sayesinde sadece binaların sağlamlaştırıldığını ve depreme dayanıklı hale getirildiğini anlattı. Ancak, İstanbul'a ve özellikle de kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı Kadıköy'e bakıldığı zaman bölgenin eski çehresini yitirdiğini vurgulayan Erkutoğlu, "Her taraf şantiye alanına döndü. 


Yeşil alanlar beton yığınlarına dönüşmeye başladı. Aynı parselde bulunan 10 katlı binayı yıkıp yerine 12 katlı yeni bir bina yapmak kentsel dönüşüm değildir" dedi. Kentsel dönüşümle birlikte Kac^J...