06 / 05 / 2024

yapancı kişilerin tapu hakkı

yapancı kişilerin tapu hakkı

Yabancıların uyruklu kişilerin ülkemizdeki tapu hakkı nedir? Yabancı uyruklu gerçek kişiler, en fazla kaç hektar taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebiliyor? İşte yabancıların tapu işlemleri...

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu kişilerin emekli maaşları bir anda kesilecek ve bir daha maaş verilmeyecek!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Paylaşılan detaylara göre SGK tarafından tespit edilmiş olan kişilerin bir daha asla emekli maaşı alamayacağı belirtildi. 

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Şufa hakkı nedir?

Türkiye'de mülkiyet hukuku denilince, gayrimenkul sahipliğinden satışına kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Buna göre, tapusu hisseli olan kişilerin nelere dikkat etmesi gerekir. 

İnternetten bungalov kiralamayı düşünenler dikkat! 250'den fazla kişi 5 milyon TL dolandırıldı!

Nevşehir merkezli 9 şehirde sosyal medya üzerinden 250'den fazla kişiyi 5 milyon TL dolandırdığı belirlenen 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Kişilerin bungalov kiralamak isteyen 250'den fazla kişiyi 5 milyon TL dolandırdığı belirtildi.

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu takyidat belgesi nedir? Tapu takyidat belgesi çıkarma ücreti ne kadar?

Gayrimenkul sahibi olan kişiler tapu takyidat belgesinin genel tanımını ve detaylarının ne olduğunu merak ediyor. Peki, Tapu takyidat belgesi nedir? Tapu takyidat belgesi nereden alınır? İşte detaylar...

Windsor WS 3514 5 Programlı 12 kişilik bulaşık makinesinde çılgın kampanya! Fiyatı görenlerin ağzı açık kalacak!

Yeni evlenecek çiftlerin ve evine bulaşık makinesi almak isteyen kişilerin çok sevineceği haber Windsor’dan geldi. Windsor, WS 3514 5 Programlı 12 kişilik bulaşık makinesini piyasaya sundu.

Ek MTV için dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişiler ne yapmalı?

Dünya yazarı Zeki Gündüz, Anayasa Mahkemesi'nin iptal talebini reddettiği ek MTV'de dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişilerin ne yapması gerektiğini kaleme aldı.

Hisseli tapu sahipleri bu şartları yerine getirmeden aman sakın hissenizi satmayın! Aniden her şeyiniz yok olabilir...

Hisseli tapu sahibi olan kişilerin gayrimenkul alış ve satışlarında dikkat etmesi gereken bazı önemli unsurlar bulunuyor. İşte dikkat edilmesi gereken durumlar...

O kişilere tamı tamına 4 asgari ücret ödeniyor! 10 gün içinde e-Devlet'ten hemen başvuru yapın! 

SGK ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğini sağlamak için önemli bir adım attı. Bu düzenleme, evlerinde ev hizmetlisi çalıştıran kişilerin, çalıştırdıkları süreye göre prim ödeyerek ev hizmetlilerinin sosyal güvencesini sağlayabilmesine fırsat sağlıyor.

Çocuğu olmayan bir kişinin mirası kime kalır?

Miras hukuku, bir kimsenin hayatını kaybetmesi durumunda mal varlığının ve mülklerinin yasal mirasçılara nasıl dağıtılacağını düzenleyen önemli bir hukuki alanı ifade eder. Bu alanda, özellikle çocuksuz kişilerin miras paylaşımı ve özel durumlar, toplumda geniş ilgi gören konular arasında yer alır.

Bu kişilere artık ödeme yok! Bakanlık kesin talimat verdi!

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri hakkında beklenmedik bir duyuru yapıldı. Aile Bakanlığı, yaptığı açıklama ile bazı kişilerin ödeme alamayacağını vurguladı. Bu haber, Aile Bakanlığı tarafından destek ödeme alan kişileri yakından ilgilendiriyor. Konuyla ilgili bilinmesi gereken detaylar…

SGK açıklama yaptı! Bu kişiler emekli olamayacak!

Son dönemlerde erken emeklilik konusu  gündemdeyken SGK’dan şok bir açıklama geldi. Açıklamaya göre bazı kişilerin emekli olamayacağı paylaşıldı. EYT hakkında alınan son kararla bu konuya bir açıklık getirildi. 

yapancı kişilerin tapu hakkı Haberi

yapancı kişilerin tapu hakkı

Yabancıların tapu işlemleri!

Yabancıların tapu işlemleri ile ilgili yasal hükümler 2644 sayılı Tapu Kanunu kapsamında 35. maddede yer alıyor. Yabancı uyruklu kimseler, kanuni sınırlara uyulması şartı ile ülkemizde nitelik bakımından her türlü taşınmaz edinebiliyor.


Kanuni sınırlayıcı hükümler:

1. Yabancıların askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinde taşınmaz edinimi ve kiralaması mümkün değildir.


2. Yabancı uyruklu gerçek kişiler, en fazla 30 hektar taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebilir.


3. Yabancı uyruklu gerçek kişiler, özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün yüzde 10'una kadar taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebilir.


4. Kanun hükümlerine aykırı olarak edinilen, edinim amacına aykırı kullanıldığı ilgili Bakanlık ve idarelerce tespit edilen, süresi içinde ilgili Bakanlığa başvurulmayan veya süresi içinde projeleri gerçekleştirilmeyenler tasfiye hükümlerine tabi olur.


Madde 35- (Yeniden Düzenleme: 29/12/2005-5444/1 md.; Değişik: 3/5/2012-6302/1 md.)


Kanuni sınırlamalara...