22 / 07 / 2024

Yapı denetimine sıkı denetim geliyor

Yapı denetimine sıkı denetim geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapı denetim kuruluşlarını daha da ciddi denetlemeye başlayacaklarını belirterek 'İyi yapana saygımız, iyi yapmayana da ciddi anlamda baskımız, cezamız olacak' dedi...

Hollanda'da konut sorunu büyüyor! 2030'a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

Hollanda’da yaşanan konut sıkıntısını çözmek amacıyla 6 sene içerisinde 1 milyon konut inşa edilecek fakat Konut Bakanı Hugo de Jonge’ya göre bu bile sorunları çözmeye yeterli değil...

Doğalgaza yeni sistem geliyor! 81 ilde sayaçlar sökülecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 81 ilde doğalgaz sayaçları tek tek söküleceğini duyurdu. Muayenesi yapılmış sayaçlar ile 2025 senesine kadar değiştirilmediği zaman 10 bin Türk Lirası para cezası olacak. Bu süreçte, karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş Bankası'ndan flaş açıklama. Müşterileri işi gücü bırakıp okusun. En sık kullandıkları şey artık parasız

İş Bankası'ndan müşterilerine yönelik çok önemli bir adım geldi. Banka tarafından müşterilerin en sık kullandığı uygulama hakkında flaş bir karar alındı. Uygulama bundan sonra ücretsiz yapılacak.

Nakite sıkışanların içine su serpilecek! Yapı Kredi faizsiz kredi kampanyasını duyurdu!

Yapı Kredi, acil nakite sıkışanların içine su serpecek kampanyayı duyurdu. İşte detaylar!

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

İstanbul’da tüm yapılar sürekli mercek altında olacak! 5 yılda bir kontrol şartı geliyor

İstanbul’un depreme hazır hale getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalara hız verdi. İmar yönetmeliğinde yapılması planlanan değişiklikle binalar sıkı kontrol altında olacak ve 5 yılda bir kontrolü sağlanacak.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Paraya sıkışanları ferahlatan 50.000 TL için ilk adım! Bankalar anlaştı: Formu dolduran ertesi gün alacak!

Bankalardan yapılan nakit ödemeler, mali sıkıntıdan kaçınmak için bir önlemdir. Bankacılığın çok yönlülüğü sayesinde, maddi sıkıntı yaşayan kişilerin bu sorunlardan mümkün olduğunca etkilenmemesine yardımcı olur. Bunun için ön koşul, yardım sağlanan kişilerin gerekli niteliklere sahip olmasıdır.

Benzin ve motorine ne kadar indirim yapıldı? Sürücülere müjde! İşte 30 Mart benzin ve motorin fiyat listesi...

Milyonlarca sürücü her gün akaryakıt fiyatlarını araştırıyor. Benzin ve motorin fiyatları sık sık zamlarla gündeme gelirken bu kez indirim müjdesi verildi. Peki benzin ve motorine ne kadar indirim yapıldı? İşte 30 Mart benzin ve motorin fiyat listesi...

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede devre mülk müesseselerinde sıkça yapılan hatalar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede devre mülk müesselerinde sıkça yapılan hatalar" yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Yapı denetimine sıkı denetim geliyor Haberi

Yapı denetimine sıkı denetim geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yapı denetim kuruluşlarını daha ciddi denetlemeye başlayacaklarını söyledi. Yapı denetimcilere uyarıda bulunan Güllüce, "17 Ağustos'ları bir daha yaşamayalım. O yüzden yapı denetimle ilgili yasa çıktı, 81 ilimizde var. Bunu düzgün yapmamız lazım. İyi yapana saygımız, iyi yapmayana da ciddi anlamda baskımız, cezamız olacak" dedi. Türkiye'nin 2023 vizyonunu hatırlatan Güllüce, şunları kaydetti: "6.5 milyona yakın binamız mühendislik hizmeti görmemiş, kaliteli değil. O yüzden de hem 2023 vizyonuna giden Türkiye'ye yakışmıyor hem de deprem riski var. İkisini bir araya getirdiğinizde kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Belediye başkanlarımız seferberlik ilan etsin, kentsel dönüşüm hazırlıkları yapsın." 


Karatekin...