03 / 05 / 2024

Yapı dergisi Asmaçatı

Yapı dergisi Asmaçatı

Yapı Dergisi'nin Temmuz sayısında İzmir'deki "Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası" projesine geniş yer veriliyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! Zam oranı değişecek mi?

Memur ve memur emeklilerinin yeni yılda zamları yüzde 49,25 olurken, işçi ve esnaf emeklilerinde ise bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Ardaki zam farkı dikkat çekerken bu oranın artırılması için çalışma yapıldığı ortaya atıldı. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı artacak mı?

YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor!

İlk sayısı 1973 yılında çıkan YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor. Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol YAPI Dergisi'nin 50 yıllık oluşumunu tek tek kaleme aldı...

Oturduğunuz apartmanda bu varsa dikkat edin! Mahkemelik olabilir, 1.500 TL masraf ödeyebilirsiniz! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, binaların çatı katında yapılacak değişiklikleri kaleme aldı. Peki çatı onarımları için apartmanlarda nasıl oylama yapılır? Çatı onarımına ilişkin sorunlar oylama ile çözülür mü? İşte Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Tüm kamu işçilerine ek zam yapıldı! İmzalar atıldı...

Milyonlarca Kamu işçisinin merakla beklediği ek zamda önemli gelişmeler yaşanıyor. Kamu işçisinin maaşlarına yüzde 2.5 ek zam yapılmasına yönelik 'Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü' imzalandı.

Kentsel dönüşüme özel sektör dahil olsun önerisi!

Yapı malzemelerinde ki atış kentsel dönüşümü olumsuz etkilemeye devam ediyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas sektördeki maliyet artışını değerlendirdi.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesinin yerini değiştirdi mi?

Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında ilk adım, köprüsünün yapımı ile atılıyor. Köprünün temel atma töreninin 26 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Körpü için Sazlıdere Barajı'nın yakınına şantiye kurulmuştu, İBB ekipleri şantiyenin yetini değiştirdi.

Atıl durumda olan arazilerin tarıma kazandırılması için soru önergesi verildi!

Ülkemizde ekim yapılmayan ve atıl durumda olan arazilerin tarıma kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den o şehre okul müjdesi! İhalesi bugün!

Batman İli Merkez İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi (Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 16 Derslikli Eğitim Yapısı, Metal Atölyesi ve Makina Atölyesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Batman 16 derslikli okul ihalesi yarın!

Batman İli Merkez İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi (Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 16 Derslikli Eğitim Yapısı, Metal Atölyesi ve Makina Atölyesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ, Batman'da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edecek!

Batman İli Merkez İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi (Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 16 Derslikli Eğitim Yapısı, Metal Atölyesi ve Makina Atölyesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 19 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Batman'a 16 derslikli okul!

Batman İli Merkez İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi (Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 16 Derslikli Eğitim Yapısı, Metal Atölyesi ve Makina Atölyesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 19 Kasım 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı yeni terminal binasını Ant Yapı inşa edecek!

Rusya'nın Novosibirsk şehrinde yer alan Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı'nda inşa edilecek yeni terminal binası için Ant Yapı ile imzalar atıldı.

29. Altın Çekül başvuruları 15 Nisan'da başlıyor!

‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Ödülleri’ bu yıl Yapı Kataloğu çatısı altında 29. kez düzenlenecek. Yarışma Başvuruları 15 Nisan'da başlıyor...

Yapı dergisi Asmaçatı Haberi

Yapı dergisi Asmaçatı

Dergide Türkiye'den ve dünyadan çeşitli proje ve uygulamaların yanısıra çeşitli konulara ilişkin makaleler yer alıyor. 


"Çamlıca'ya Cami"nin Düşündürdükleri 


Doğan Hasol, derginin Temmuz sayısındaki "Çamlıca'ya Cami'nin Düşündürdükleri" başlıklı yazısında; "Görüldüğü gibi sürekli olarak değişim içinde ve yenilik peşinde olan MİMARLIK, güdümlü ortamlarda gelişemiyor" diyor.



Yapı Dergisi Temmuz sayısı içeriği için