08 / 07 / 2024

Yapı güçlendirme sınırı nedir

Yapı güçlendirme sınırı nedir

Yapı güçlendirme izni şartları açıklandı. Parsel sınırlarını aşan güçlendirmeye izin verilmeyecek. Güçlendirme için kat ya da parsel maliklerinin en az beşte dördünün muvafakatı aranacak.

Visa ve Mastercard'ın ücret sınırına uzatma gelecek!

Visa ve Mastercard'ın Avrupa Birliği'nde AB dışı banka veya kredi kartları ile yapılan alışverişlerden aldığı komisyon oranları değişmeden devam edeceği kaydedildi. Buna göre, ödeme devleri, banka kartlarında yüzde 0,2, kredi kartlarında ise yüzde 0,3 sınırını koruyacağı ifade edildi. 

Açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı!

TÜRK-İŞ tarafından yapılan çalışmaya göre göre aynı aydı gıda fiyatları aylık yüzde 0,05, yıllık yüzde 82,02 artarken, açlık sınırı 19 bin, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı.

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Kira artış sınırının kaldırılmasıyla kiralar dengelenecek! Asıl sorun konut sahipliği oranın düşüklüğü!

Gayrimenkul gündeminin önemli gündem başlıklarından biri olan, kiraya yüzde 25 zam sınırının kalkmasını değerlendiren İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, uygulamanın rakamları dengeleyeceğini söyledi. 

Kentsel dönüşümde tebligat için kapı kapı dolaşma bitti: Bina tahliyesine 90 gün sınırı geldi!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Yıkılmasına yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen bina için hak sahiplerine İstanbul ya da Almanya gibi adreslerde kapı kapı dolaşarak tebligatta bulunulmayacak. Önceden 6-9 aya uzayan bina tahliyesi süresine de 90 gün sınırı geldi. İşte ayrıntılar...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

Yüzde 25 zam sınırının bitmesine sayılı günler kaldı: Yeni dönemde ev sahipleri ve kiracıların hakları neler? 

1 Temmuz sonrasında  Kira artışında üst sınır son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre belirlenecek. İşte detaylar...

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Buğra Gökce: Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması konut krizini çözmez!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut krizini çözmeyeceğini belirtti.

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis'in gündemi belli oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün gün katlanıyor. Gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

Yapı güçlendirme sınırı nedir Haberi

Yapı güçlendirme sınırı nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı güçlendirme çalışmaları dahilinde alınacak güçlendirme izinleriyle ilgili şartları duyurdu. Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, hiçbir şekilde parsel sınırlarını aşacak biçimde güçlendirme izni verilmeyecek. Fakat güçlendirmeye konu yapının üçüncü kişilere ait taşınmazlara tecavüzlü olması halinde güçlendirme izni için üçüncü şahısların da muvafakatı aranacak. Güçlendirilecek yapının üzerinde bulunduğu taşınmazın mülkiyetinin belediyeye ya da Hazine’ye ait olması durumunda, taşınmaz satın alınmadıkça güçlendirme izni başvuruları dikkate alınmayacak.

İptal edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelge uyarınca, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş olan yapılarda kat maliklerinin, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmamış parsellerde de parsel maliklerinin en az beşte dördünün yazılı muvafakatleri alınmadan güçlendirme izni için başvurulamayacak. Fakat yapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit...