03 / 05 / 2024

Yapı işlerinde çalışanların sağlık muayeneleri kaç yılda bir tekrarlanır

Yapı işlerinde çalışanların sağlık muayeneleri kaç yılda bir tekrarlanır

Yapı işlerinde çalışanların işe girişinde, işin devamında en az yılda bir, bedence bu işlere dayanıklı olduklarına dair muayene olması gerekiyor. Yapı işlerinde çalışanların periyodik sağlık muayeneleri kaç yılda bir tekrarlanır?

Asgari ücret çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi! 

Son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret çalışanların eline geçmeden erimeye başladı. Günden güne eriyen asgari ücret sosyal medyada da viral oldu. Peki asgari ücret ne kadar eridi? Asgari ücret ne kadar değer kaybetti? Güncel asgari ücret kaç dolar ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtlar

Asgari ücret 18 bin 985 TL olmazsa, memur ve çalışanın maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak!

Asgari ücrete tek zam uygulanacağı varsayıldığında, çalışanların 2024 yılında geçinebilmesi için asgari ücretin en az 18 bin 985 olması gerekli. Aksi takdirde memur ve asgari ücretlinin maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak. İşte o hesaplamalar...

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Bilecik Valiliği tarafından yeni mesai saatleri belli oldu: Kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Bilecik Valiliği tarafından alınan yeni karara göre, kamu sektörü çalışanlarının iş saatleri 18 Eylül 2023 itibarıyla güncellenecek. Yapılan duyuru, iş saatlerinin yeniden düzenleneceğini belirtti. Peki kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacak?

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Öğrenciler ve ofis çalışanları için bütçe dostu laptoplar: İşte fiyatları...

Son dönemde bilgisayar fiyatlarındaki artışlar, öğrenci ve ofis çalışanlarını uygun fiyatlı ve performanslı laptoplara yönlendirdi. Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak pek çok ithal üründe yaşanan fiyat artışları, popüler markaların laptoplarını 20 bin TL'nin üzerine çıkardı. 

Özel sektör maaş zammında son dakika rakamı! Özel sektör çalışanlarına yüzde 34 zam gelecek mi? 

Milyonlarca özel sektör çalışanı, bu ay maaşlarına yapılacak zamları ve Ağustos'ta kaç lira maaş alacaklarını merakla araştırıyor. Peki özel sektör çalışanlarının maaşlarına yüzde 34 zam gelecek mi?

Özel sektör çalışanlarının zam oranı ne kadar olacak? Uzman isim resmen rakam verdi! Maaşlar tam bu kadar artacak! 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, özel sektör çalışanlarının zam oranı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Otel fiyatları katlanınca çalışanların tatil planları da değişti! İşte yaz tatilindeki yeni trendler!

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yaz tatiline ilişkin hazırlıklar da hızlandı. Ancak her geçen gün artan maliyetler nedeniyle çalışanların tatil alışkanlıkları da değişiyor. Hem tatil süreleri kısaldı, hem de otelin yanı sıra farklı seçenekler de değerlendiriliyor.

Milyonlarca çalışanın emekliliğini tehlikeye atan o detay ortaya çıktı! Hemen e-Devlet’ten kontrol edin!

Özel sektör çalışanlarının emekliliğini tehlikeye atacak çok önemli ayrıntı SGK’da ortaya çıktı. Milyonlarca çalışan sahte ya da şüpheli işyeri kodu tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Çalıştığınız kurumun böyle olması halinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenen prim günleriniz geçersiz sayılıyor.

Sağlık çalışanları dikkat! 120 saati geçen icap nöbetlerinde son dakika gelişmesi! Ücret verilecek mi? 

Sağlık çalışanlarının 120 saati geçen icap nöbetleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Anayasa Mahkemesi, yeni alınan bir kararı paylaştı. 

Çalışanların maaşları 15 bin TL’ye yükseliyor! İşte yararlanacak kişiler!

Kamu çalışanları müjdeli haberi bekliyor. Maaşların 15 bin TL'ye çıkması hedefleniyor. İşte gelişmeler ve detaylar!

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

Yapı işlerinde çalışanların sağlık muayeneleri kaç yılda bir tekrarlanır Haberi

Yapı işlerinde çalışanların sağlık muayeneleri kaç yılda bir tekrarlanır
Yapı işlerinde çalışanların periyodik sağlık muayeneleri kaç yılda bir tekrarlanır?

Yapı işlerinde çalışan işçilerin iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması gerekiyor. İş güvenliği ve sağlığının sağlanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği ele alınıyor.


4857 sayılı İş Kanununun 86. maddesinde ağır ve tehlikeli işlerde çalışacak işçilerin işe girişinde veya işin devamı süresince en az yılda bir, bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarına dair muayene raporları olmadıkça, bu gibilerin işe alınmaları veya işte çalıştırılmaları yasak olarak belirtiliyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;

Ağır ve tehlikeli işlerde rapor

Madde 86 - Ağır ve tehlikeli işlerde çalışacak işçilerin işe girişinde veya işin devamı süresince en az yılda bir, bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı oldukları işyeri...