05 / 05 / 2024

Yapı ruhsatiyesi almak

Yapı ruhsatiyesi almak

Yapı ruhsatiyesi nedir? Yapı ruhsatiyesi alma şartları nelerdir, merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Dolar füze gibi fırlayacak diyen Ekonomist Selçuk Geçer araba ve ev almak isteyenleri uyardı! Planınızı şimdiden yapın

Dolar tahinleri ile tanınan Ekonomist Selçuk Geçer, doların füze gibi fırlayacağını söyleyerek araba ve ev almak isteyenleri uyardı. Planınızı şimdiden yapın...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar oldu?

Bu yıl yapı ruhsatı almak isteyenlerin ödeyecekleri ücretler belli oldu. Peki, yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar? İşte açıklanan harçlar...

860 ve 1030 TL almak için hemen bunları yapın!

65 yaş ve üstü kişilere verilen yaşlı maaşının ne kadar olduğu, yapılan zam sonrasında belli oldu. 860 ve 1030 TL almak için hemen bunları yapın...

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesine Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı ruhsatını alamadı, Bodrum Belediye Başkanı ve diğer yetkililerden şikayetçi oldu!

Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkisinde dubleks mesken tapulu 350 metrekare bağımsız bölüme yapı ruhsatı almak isteyen iş insanı Serdar Kayhan, başvurusuna olumsuz cevap aldı. Aynı ada ve parsel üzerinde 3 ayrı yapı ruhsatı düzenlendiğini belirleyen Kayhan, şikayetçi oldu...

Faizsiz ev almak için neler yapılır?

Ev almak isteyenler vatandaşlar faizsiz ev alma sistemini merak ediyor. Peki faizsiz ev almak için neler yapılır?

Priyanka Chopra: Ev satın almak yapılacaklar listemde!

2000 yılında Dünya Güzellik Yarışması birinci olan Bollywood oyuncusu Priyanka Chopra, yapılacaklar listesinde ev satın almak olduğunu açıkladı.

120 aylık ev taksitinin 30'u Teknik Yapı'dan!

Teknik Yapı ev almak isteyenler için büyük bir kampanya başlattı. Ev alırken peşinat ödemesinden sonraki 120 aylık taksitin ilk 30 ayını Teknik Yapı ödüyor. Ayrıca, alıcılara 0.99 vade oranı fırsatı sunuluyor.  

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak için Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kirayı garantiye almak için ne yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun ''İşyerini kiraya verirken, kirayı garantiye almak için kiracıdan depozitodan başka neler isteyebiliriz?'' sorusuna yanıt verdi.

Yapı ruhsatiyesi almak Haberi

Yapı ruhsatiyesi almak

Yapı ruhsatiyesi alma şartları nelerdir?

Yapı ruhsatiyesi, belediye veya valilik bürolarından yapı sahipleri ya da kanuni vekilleri tarafından alınması gereken belge olarak karşımıza çıkıyor.


3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yapı ruhsatiyesi ve yapı ruhsatiyesi alma şartları ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Söz konusu hükümler, kanunun 21. ve 22. maddelerinde yer alıyor.


Yapı ruhsatiyesi

MADDE 21-(Anayasa Mahkemesinin 11.12.1986 tarih ve 1986/29 sayılı kararı ile iptal edilen ibareler çıkarılarak düzenlenmiştir.) Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 27. maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir.


Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değişmiyorsa ruhsat hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmaz.

Ancak, derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk,...