05 / 05 / 2024

Yapı ruhsatiyesi ne demek

Yapı ruhsatiyesi ne demek

3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında hükümleri bulunan yapı ruhsatiyesi hangi yapılar için zorunlu tutuluyor? Yapı ruhsatiyesi nedir? Gibi sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yapı ruhsatiyesi alma şartları nelerdir?

Yapı ruhsatiyesi nedir? Yapı ruhsatiyesi alma şartları nelerdir, merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Prof. Dr. Hakan Kara zam yapılmazsa ne olacağını paylaştı!

Milyonlarca kişi asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücrete zam yapılmadığı takdirde oluşacak tabloyu paylaştı. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Yapı Kredi emekli promosyonunda son dakika! Nisan 2024 yeni emekli paketiyle hesaplara tam 18 bin TL yatırılacak!

SSK ve Bağkur emeklilerinin en çok merak ettiği konular arasında maaş promosyonları bulunuyor. Peki en çok tercih edilen özel bankalar arasında yer alan Yapı Kredi ne kadar promosyon veriyor?

Yapı Kredi ne kadar promosyon veriyor? Emeklinin hesabına kesin bu kadar yatırılacak: Yapı Kredi emekli promosyon 2024!

Milyonlarca emeklinin en çok merak ettiği konular arasında maaş promosyonları yer alıyor. Peki Yapı Kredi ne kadar promosyon veriyor? İşte Yapı Kredi emekli promosyon 2024!

Emekli banka promosyon ödemeleri: Yapı Kredi ne kadar 2024 promosyon veriyor? 2024 Yapı Kredi emekli promosyonu

Milyonlarca emekli banka banka promosyon rakamlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki Yapı Kredi ne kadar 2024 promosyon veriyor? 2024 Emekliler ne kadar banka promosyonu veriyor? Yapı Kredi Banka promosyon ödemesi kaç lira?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında 4 önemli detay! Ne yapılabilir, ne yapılamaz?

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi, hem kira artışı hem de tahliye ile ilgili yapılacakları ve yapılamayacakları araştırıyor. Avukat Esat Özel, X sosyal medya hesabından 4 maddelik önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

100 metrekare ahşap ev fiyatları ne kadar? 17 Mart 2023 fiyat listesi!

Ahşap evler özellikle tiny house tatilcilerin bir hayli ilgisini çekiyor. Hem küçük hem de ergonomik oluşu tatilin rotasını buralara çekiyor. Peki bu yapılar ne kadar? İşte detaylar!

91 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 5 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, diğer betonarme evlerden daha pratik inşa edilmektedir. Temel kazısına gerek bile duymadan pencere ve kapı dahil olmak üzere tüm parçaları fabrikada üretilmektedir. Peki bu yapılar ne kadardır?

Mirasta intikal ne demek? İntikal yapınca ne olur?

Miras ve intikal konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Mirasta intikal işleminin nasıl yapıldığı sık sorulan sorulardandır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Sağlık Bakanlığı kura çekimi yapıldı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı kura çekiminin yapılıp yapılmadığı, ne zaman yapılacağı merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Miras intikali yapılmazsa ne olur? Miras intikali süresi var mı?

Miras, kişinin ölümü ile birlikte mirasçılara geçen özel hukuk ilişkilerinin tümünü ifade ediyor. Eğer tapu sicilinde kayıtlı olan bir taşınmazın sahibi ölürse mirasın, mirasçılara intikaline miras intikali deniyor. Peki, Miras intikali yapılmazsa ne olur?

Yapı ruhsatiyesi ne demek Haberi

Yapı ruhsatiyesi ne demek

Yapı ruhsatiyesi nedir?

İmar Kanununa göre, kanun kapsamında yer alan istisnaların dışında tüm bnalar için yapı ruhsatiyesinin alınması gerekiyor. Yapı ruhsatiyesi alınan ancak, yapıda bir değişikliğin yapıldığı binalarda tekrar yapı ruhsatiyesinin alınması gerekiyor.


Yapı ruhsatiyesi nedir, yapı ruhsatiyesi nasıl alınır gibi sorularınızın kanun kapsamında yer alan yanıtı şu şekilde sıralanıyor;


Yapı ruhsatiyesi 

MADDE 21-(Anayasa Mahkemesinin 11.12.1986 tarih ve 1986/29 sayılı kararı ile iptal edilen ibareler çıkarılarak düzenlenmiştir.) Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 27. maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir.


Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değişmiyorsa ruhsat hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmaz.

Ancak, derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk,...