08 / 05 / 2024

Yargıtay hırsızlık kararı

Yargıtay hırsızlık kararı

İstanbul’da özel güvenlikli siteye taşındıktan sonra evinden hırsızlık yapılan mühendis Ömer Sıddık Tatlıgül, zararının karşılanması için dava açtı. 

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Kiracılar dikkat! Yargıtay'ın kararı ile evden çıkarılabilirsiniz...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ile ilgili Yargıtay’dan çok önemli bir emsal karar çıktığı açıklandı. Bu karar kapsamında  kiracılar kolayca evden çıkarılabilecekler. İşte haberin detayları...

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

Özel eğitim sektöründe görev yapan birçok öğretmen için Yargıtay'dan beklenmedik bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmenlerinin mesai saatlerinin, okulda geçirilen zaman yerine verilen ders sayısına göre hesaplanması gerektiğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Yargıtay'dan kiracılara müjdeli karar: Tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek!

Yargıtay, kiracıları sevindirecek bir karara imza attı. Kiralanan yapıların tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek. İşte ayrıntılar...

Borcu olanları ilgilendiriyor! Yargıtay'dan emsal karar çıktı

Yargıtay’dan borcu ve alacağı olan milyonları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karar çıktı. Hiçbir yazılı beyan olmadığı halde sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanılması delil oldu. İşte tüm detaylar... 

Evinde cam balkon olanlar dikkat; Yargıtay'dan emsal karar! Cam balkon yasak mı?

Çoğumuzun evlerinde yer alan cam balkonlarla ilgili Yargıtay'dan şaşırtan bir karar geldi. İşte o kararın detayları...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Yargıtay, mesai saatleri konusunda emsal bir karar verdi. Milyonlarca özel sektör çalışanını kapsayan bir karar alan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati geçen çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa bile fazla mesai hükümlerine tabi olduğuna karar verdi.

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Resmi tatillerde çalışanlar dikkat! Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar! Kıdem tazminatı hesabı baştan sona değişiyor!

Bursa'da, taşeron firma bünyesinde çalıştığı devlet hastanesinde 18 sene süresince yıllık izin kullanmayan işçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, bir çalışanın 18 senede yalnızca 26 gün izin kullanmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti.

Müşterisinden dolar kuru farkı isteyenler dikkat! Yargıtay’dan devrim niteliğinde karar çıktı!

Yargıtay, dolar kurundaki artış sebebiyle tahsilat yaptığı müşterisinden kur farkı talep eden esnaf hakkında emsal karar verdi ve "Çek ile ödemelerde kur farkı istenemez" dedi.

Yargıtay hırsızlık kararı Haberi

Yargıtay hırsızlık kararı

Özel bir firmada çalışan Ömer Sıddık Tatlıgül, 2012 yılında özel güvenlikli bir siteye yerleşti. Ancak taşınmasından kısa süre sonra evinden hırsızlık yapıldı ve televizyonundan parfümlerine kadar birçok eşyası çalındı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre bu gelişme üzerine Ömer Sıddık Tatlıgül, hırsızlıktan, gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle site yönetiminin sorumlu olduğunu ileri sürüp, avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat aracılığıyla tazminat davası açtı. Davanın görüldüğü Küçükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi, gerekli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle site yönetimini hırsızlık olayında sorumlu tuttu ve Tatlıgül’e 3 bin 500 TL tazminat ödenmesine karar verdi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Kusurlarının bulunmadığını ileri süren site yönetimi ise kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, olaydan sadece site yönetiminin sorumlu olamayacağını, özel güvenlik şirketinin de sorumluluğunun bulanabileceğini, bu...