06 / 05 / 2024

Yaşlı köyleri projesi 2016

Yaşlı köyleri projesi 2016

Batı'da hızla artan yaşlı nüfusun bakımında Türkiye en önemli alternatif olarak öne çıkıyor. Prof. Dr. Akgül, "Buradan yılda 5 milyar dolarlık gelir elde edebiliriz" dedi.

Lava Aqua Gümüşlük projesi satışta! Yeni proje!

Lava Yapı tarafından inşa edilen Lava Aqua Gümüşlük villa projesi satışa çıktı. Proje kapsamında 40 adet özel villa hayata geçirilecek.

BİM'de 12 parça çay seti 119 TL'ye, 3'lü kase 69 TL'ye, 2'li yağlık 75 TL'ye düştü! BİM 27 Ekim 2023 kataloğu...

BİM'in 27 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM'de 12 parça çay seti 119 TL'ye, 3'lü kase 69 TL'ye, 2'li yağlık 75 TL'ye düştü.

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına artırıldı. Peki  yağlık ayçiçeği için kilogram başına ne kadar destek verilecek? 

2023 tarım destekleri açıklandı: Yağlık ayçiçeği üreticilerine sertifikalı tohum desteği ne kadar?

2024 yılı için ödenecek olan 2023 tarım destekleri açıklandı ve bu kapsamda yağlık ayçiçeği ilk kez sertifikalı tohum kullanımına yönelik maddi destek alacak. Her dekar için 135 lira sertifikalı tohum teşvik sağlanacak. Sertifikalı tohum desteğinin detayları haberin devamında...

My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta! Yeni proje

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte TinyHouse’lar konut yatırımının en büyük alternatifi haline geldi. Yatırımcısına fırsat sunan My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta. 

ŞOK’tan dört dörtlük indirimler! Orta sehpa 599 TL’ye, başucu sürahisi 119 TL’ye, yağlık 24, 95 TL’ye düştü!

ŞOK Market, takipçilerine özel yeni indirimli ürünler kataloğunu yayımladı. Bu çerçevede, orta sehpa 599 TL’ye, başucu sürahisi 119 TL’ye, yağlık 24, 95 TL’ye düştü. İşte 15 Temmuz 2023 ŞOK Market fiyat listesi...

Ayçiçeği ekim alanları genişliyor! Borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! 

Osmaniye'de çiftçilere sağlanan desteklerle beraber ayçiçeği ekim alanları genişliyor. Peki borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! İşte yağlık ayçiçek 29 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Hibe olarak üreticiye verilen yağlık ayçiçeği tohumları toprağa ekildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Yozgatlı çiftçiler 19 bin 660 kilogram ağırlığında yağlık ayçiçeği tohumuna kavuştu. Tohumlar toprak ile buluşmaya başladı. 

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Tüm Türkiye'de geçerli, 31 yaşından küçük herkes ücretsiz yararlanabilecek! 1 Eylül son gün

Türkiye'de gençlerin seyahat etmesini desteklemek amacıyla başlatılan "KYK yurdunda ücretsiz kalma" projesi, 31 yaşından küçük herkes katılabiliyor. Ancak 1 Eylül'den önce gidip kalmanız gerekiyor.

Vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği! Kime ne kadar verilecek, kimler faydalanabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayçiçek yağında oluşan aşırı fiyat artışları ve yetersiz stoklar nedeniyle harekete geçti. 'Elden gelen yelle ya da selle' felsefesinden yola çıkarak vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği başlattı. Başvurular nereye yapılacak?

Kartepe'deki Sağlık Kent projesi iptal edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde Kartepe'de sağlıkçılar için inşa etmeyi taahhüt ettiği 502 konutluk sağlık kent projesinin ihalesini iptal etti.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesi sil baştan!

Etra Holding tarafından Silivri'de hayata geçirilen HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesinde pandemi nedeniyle değişikliğe gidildi.

Yaşlı köyleri projesi 2016 Haberi

Yaşlı köyleri projesi 2016

Batı'da hızla artan yaşlı nüfusun bakımında Türkiye en önemli alternatif olarak öne çıkıyor. Prof. Dr. Akgül, "Buradan yılda 5 milyar dolarlık gelir elde edebiliriz" dedi


Tüm dünyada sayıları 600 milyona ulaşan yaşlı nüfusun bakımında Türkiye önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Özellikle Uzakdoğu, İskandinav ve Batı ülkeleri, hızla yaşlanan nüfuslarının bakımının getirdiği mali yükü hafifletmek için Türkiye gibi havası, suyu temiz ve kalifiye eleman sıkıntısı olmayan ülkeleri radarına aldı. Son dönemde bu ülkelerden gelen talepler artınca yaşlı köyleri projesi yeniden raftan indirilince sağlıklı yaşlanma ve sonrasında bakım faaliyetleri (gerontoloji) bilim dalında eğitim veren İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi de bu konuda yeni çalışma başlattı. 


RAPOR SUNULACAK 

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgül, her yaşlının...