05 / 05 / 2024

yat ihracatı

yat ihracatı

Türkiye'nin gemi ve yat ihracatı, yılın 10 ayında, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 58,9'luk artışla 1 milyar 10 milyon 391 bin dolara ulaştı. İstanbul ve Yalova, Türkiye'nin 10 aylık gemi ve yat ihracatının yüzde 88,88'ini gerçekleştirdi...

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Statika Gayrimenkul Yatırım İthalat İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Statika Gayrimenkul Yatırım İthalat İhracat Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Haberdar tarafından kuruldu.

Country Life Gayrimekul Yatırım İnşaat Ticaret İthalat İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Country Life Gayrimekul Yatırım İnşaat Ticaret İthalat İhracat Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 580 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Atılgan ve Sedef Erdoğan Atılgan ortaklığında kuruldu.

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

Alwaleed Yatırım Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Alwaleed Yatırım Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Alwaleed Yatırım Gayrimenkul Gıda İthalat İhracat Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Sevim ve Hacer Sevim Aşkın ortaklığında kuruldu.

Rusya'ya gemi yat ihracatı patladı

2022 Ocak- Eylül dönemine bakıldığında ihracatı yükselen sektörlerden en yüksek artışı gemi yat ve hizmetleri sektöründe görmüş olup, rakamlar ise yüzde 32,4’lük artışla 4,8 milyar dolara dayandı.

Türkiye'de 2030'a kadar 200 bin şarj istasyonu hedefleniyor! 40 milyon TL yatırım yapıldı!

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına yapılan yatırımlar arttı. İşletme ruhsatı alan firma sayısı 30'a ulaşırken, Türkiye'de 4 bin olan şarj istasyonu sayısının 2030 yılına kadar 200 bine ulaşması bekleniyor. Sektör, ihracat açılımını da başlattı.

Jarreb Ramo Gayrimenkul Yatırım Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Jarreb Ramo Gayrimenkul Yatırım Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi Şişli'de Rachad Al Homsı tarafından kuruldu.

Shan Yatırım İnşaat Emlak Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Shan Yatırım İnşaat Emlak Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Shan Yatırım İnşaat Emlak Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkesi Sarıyer'de yapıldı. 

Eg Yapı İthalat İhracat İnşaat Emlak Temizlik Turizm Yatçılık Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Eg Yapı İthalat İhracat İnşaat Emlak Temizlik Turizm Yatçılık Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Eg Yapı İthalat İhracat İnşaat Emlak Temizlik Turizm Yatçılık Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Güngören'de yapıldı.

Essonar İnşaat Taahhüt Turizm Yatırım İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Essonar İnşaat Taahhüt Turizm Yatırım İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Anzhelıka M. Salakhoca tarafından kuruldu.

yat ihracatı Haberi

yat ihracatı

Geçen yılın ekim ayında 34 milyon 284 bin dolar olan gemi ve yat dış satımı, bu senenin aynı döneminde yüzde 39,8'lik yükselişle 47 milyon 933 bin dolara çıktı.


Geçen yılın ocak-ekim döneminde 635 milyon 988 bin dolarlık gemi ve yat ihracatı gerçekleştiren Türkiye, bu yılın aynı sürecinde yüzde 58,9'luk artışla dış satımını 1 milyar 10 milyon 391 bin dolara taşıdı.


İSTANBUL VE YALOVA'NIN PAYI YÜZDE 90'A YAKLAŞTI


Sektörde lider durumdaki İstanbul'un, geçen yılın ilk 10 ayında 536 milyon 317 bin dolar olan dış satımı, bu yılın aynı döneminde yüzde 23,08'lik artışla 660 milyon 104 bin doları gördü.


İstanbul-Tuzla'ya rakip gösterilen Yalova-Altınova ise bu dönemde gerçekleştirdiği ihracat patlamasıyla dikkati çekti. Geçen yıl ocak-ekim aylarında sektörel bazda sadece 40 milyon 434 bin dolar ihracat gerçekleştiren...