07 / 07 / 2024

yazlık evlere sıkı denetim

yazlık evlere sıkı denetim

Vergi denetimlerini etkin bir şekilde gerçekleştirmek ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yaygın ve yoğun denetim yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, bölgesel, sektörel veya mevsimsel yaptığı denetimlerde hem kayıp kaçağını önlemeye çalışıyor...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Kuşadası Belediyesi 4 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar dikkat!

Aydın İli Kuşadası Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Yazlık bölgelerde arsa arayanların merakla beklediği satış ihalesi 11 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışların müteahhit firmaları yazlık bölgelere yönelttiğini söyledi.

Yazlık ev projeleri iki kat arttı! Projelere çalışma odası ekleniyor!

Yazın gelmesine kısa bir zaman kala birçok yazlıkçı hem tatil yapmak hem de işlerini sürdürebilmek için yazlık evlerine çalışma odası yaptırıyor. 

Yazlık evlerde köpük oluştu!

Pandemi sonrasında izole hayatın tercih edilmesiyle yazlık evlere talep arttı. Bu durum sonrasında yazlık evlerin fiyatları da tavan yaptı. Uzmanlar bu fiyatların köpük olduğu görüşünde. 

Yazlık sitelerde günlük kiralamalar nasıl engellenir? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında yazlık sitelerde kiralama konusunu kaleme altı.

Ofisler yazlık evlere taşındı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte ofisler de yazlık evlere taşındı...

Yatırımın yeni adresi: Yazlık evler!

Salgın süresi boyunca Bodrum’a ilginin artması kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Kira getirisi artınca amortisman süresi 8 yıla kadar geriledi. Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi” diye konuştu.

Yazlık evlere zam yağdı!

Koronavirüs süreci boyunca yazlık evlere talep yükseldi. Ev fiyatları en çok Muğla, Aydın ve Antalya'da artış gösterdi...

Perakendeciler yazlık bölgelerde mağaza açıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle yazlık bölgelere göçler artınca perakendeciler de çareyi yazlık bölgelerde şube açmakta buldu. Büyükşehirlerde kepenk indiren esnaf tatil bölgelerinde hizmet vermeye başladı. 

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelerde evlerin fiyatlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Datça, Bodrum ve Kaş’ta konut fiyatlarının değeri yüzde 68'i bulmuş durumda. 

yazlık evlere sıkı denetim Haberi

yazlık evlere sıkı denetim

Turizm sezonu boyunca yaygın ve yoğun vergi denetimleri yapılacak. Pansiyon apart, devre mülk ve dairelerin kiraya verilip verilmediği tek tek denetlenecek.



Vergi denetimlerini etkin bir şekilde gerçekleştirmek ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yaygın ve yoğun denetim yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, bölgesel, sektörel veya mevsimsel yaptığı denetimlerde hem kayıp kaçağını önlemeye çalışıyor hem de yapılan denetimlerde vergi araştırmaları için veri sağlıyor. 


15 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK 


Maliye bu kapsamda, sahil kenarlarında yazın yüksek fiyatlara kiralanan evlere nefes aldırmayacak. Turizm sezonunun başladığı haziran ayından 15 Eylül'e kadar kiralık evlerle birlikte pansiyonlar, apartlar, devre mülkler yaygın ve yoğun vergi denetimine tabi tutulacak. Sektöre yönelik denetimlerde kaçak seyahat acentelerine de göz açtırılmayacak. Acentelerin rehberlerle sözleşme yapıp yapmadıklarına bakılacak. Maliye, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra birimlerinde bulunan...