02 / 05 / 2024

yediemini suistimal suçu şikayet süresi

yediemini suistimal suçu şikayet süresi

Hukukta bir malı malın mülkiyetini ele geçirmek maksadıyla değil, sahibinin temsilcisi olarak geçişi süreyle elinde bulundurmasına izin verilen kişilerin, yedieminliği suistimal suçu şikayet dilekçesi örneği bu haberde...

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

44 kişiye mezar olmuştu! İşte Kahramanmaraş'taki Saitbey Sitesi’nin 'intihar' gibi bilirkişi raporu!

6 Şubat tarihindeki depremlerde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 44 kişiye mezar olan Saitbey Sitesi'nin bilirkişi raporunda imar suçu ortaya çıktı. İşte o rapordaki detaylar...

Şok Marketler'den depremzedelere istihdam desteği!

Şok Marketler CEO'su Uğur Demirel, "Deprem sonrasında istihdama da olumlu katkı sağlayabilmeyi amaçlayarak yıl boyunca ülke çapında gerçekleştireceğimiz işe alımlarda önceliği depremzede adaylara vereceğiz" diye konuştu. İşte detaylar...

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, titizlikle yapılan incelemeler sonucunda vergi kaçakçılığı sebebiyle ilgili kişiler hakkında 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenlendiğini ve  Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Otomobil fiyatları düşecek mi? Doğuş Otomotiv CEO'su Bilaloğlu açıkladı!

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Bilaloğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen araba fiyatları ile ilgili olarak "Döviz kurları yüzde 20-30 oranında artarken otomobil fiyatları aynı oranda artmıyorsa, döviz kurları gerilerken de fiyatların aynı oranda düşmeyeceği aşikar" dedi.

DÇT Demir Çelik'in iflasında hile iddiası! 

Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan DÇT Demir Çelik A.Ş şu anda iflas masasında. Tasfiye sürecinin devam ettiği fabrika için hazırlanan raporda ‘Hileli iflas' suçu işlendiği bilgileri yer aldı. 

Thodex en çok kimleri mağdur etti? 

Kripto para borsası Thodex’in işleme kapanmasıyla başlayan dolandırıcılık suçu ile ilişkili 60'dan fazla kişi gözaltına alındı. 400 bine yakın kişinin dolandırıldığı sistemde öğrenciden işletmeciye kadar birçok mağdur yer alıyor. 

Kiraladığı evi kumarhaneye çevirdi! Ceza yağdı!

Konya Seydişehir'de 'kardeşim oturacak' diyerek 250 liraya kiraladığı evi, kumarhaneye çevirdiği belirlenen A.E., 'kumar oynatmak ve oynanması için yer temin etmek' suçu nedeniyle tutuklandı.

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Tasarruf finansman şirketlerine 100 milyon TL’lik sermaye şartı!

Faizsiz konut ve taşıt edindiren firmalarla ilgili yasa teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenleme ile bu şirketlere 100 milyon TL’lik sermaye şartı,  zimmet suçu işleyenlere ise 12 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Depremin faturası 'faya' kesildi!

İzmir Bayraklı'da yıkılan Rıza Bey apartmanında 37 kişi hayatını kaybetmişti. Deprem uzmanları, bilime kulaklarını tıkadı. Her sarsıntı sonrası kanal kanal dolaştı ve suçu hatalı yapılara değil faya yıktı.

yediemini suistimal suçu şikayet süresi Haberi

yediemini suistimal suçu şikayet süresi

Yedieminliği suistimal suçu şikayet dilekçesi!

Hukukta bir malı malın mülkiyetini ele geçirmek maksadıyla değil, sahibinin temsilcisi olarak geçişi süreyle elinde bulundurmasına izin verilen kişiye "yediemin-güvenilir kişi" deniliyor.


Yedieminlik ceza hukukunda ve çoğunluklada özel hukukun bir dalı olan medeni usul ve icra iflas hukukunda yer alan, HUMK m.101/1 ve İİK m.88, m.363’te bahsi geçen bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Yedieminlerin görevini suistimal etmesi durumunda bu durum için şikayet dilekçesi yazılabiliyor. Yedieminliği suistimal suçu şikayet dilekçesi örneği aşağıda bulunuyor:


Yedieminliği suistimal suçu şikayeti..


MÜŞTEKİ            :


VEKİLLERİ        :   


ADRESİ                :


SANIK      :


ADRESİ     :


SUÇ        : YEDİEMİNLİK GÖREVİNİ SUİSTİMAL 


KONU       : Yedieminlik görevini suistimal eden sanığın...