08 / 05 / 2024

Yedikule bostanı

Yedikule bostanı

1981 yılında İstanbul'un ünlü bostanlarında mantar gibi apartman bitiyormuş. 1883 yılında çizilmiş bir haritada İstanbul'da 102 parça bostan varmış ve bu bostanlar birer birer yok olmuş.

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Yedikule Hisarı restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda ilk etap olan duvar güçlendirme ve orta avlu peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

Yedikule Hisarı'nın restore edilmesi 20 yılı bulacak!

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve ekibi Yedikule Hisarı'nın restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekipten Sit Alanları Alan Yönetimi eski Başkanı İhsan Sarı, restorasyon çalışmalarının 20 yılı bulacağını belirtti.

Yedikule Hisarı etap etap restore edilecek!

16 yüzyıl boyunca tarihe tanıklık eden Yedikule Hisarı, tekrar kapılarını açıyor. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yapının İstanbul'a gelen turistlerin yarım gün daha fazla kalmasını sağlayacak yeni bir rota olacağından bahsetti.

Yedikule Hisarı restore edilecek!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un sembol yapılarından Yedikule Hisarı, tekrar halkla buluşacak.

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Harbi Çevik tarafından kuruldu.

Rafet Bostan Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Rafet Bostan Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Bostan, Adnan Bostan ve Erol Bostan ortaklığında kuruldu.

Tarihi Yedikule Hisarı ve zindanları restore edilecek!

İstanbul'un fetihten sonra surlara eklenen kısmının yer aldığı Yedikule Hisarı ve zindanları Fatih Belediyesi tarafından restore edilecek...

Yedikule Emlak ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Emlak ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Karademir ve Harun Gülap tarafından kuruldu.

Caferağa Katılımcı Belediyecilik ile Moda Bostanı kararını verecek!

Kadıköy Belediyesi, Caferağa ve Osmanağa sakinlerinin önerileriyle ortaya çıkan çocuk yuvası, sosyal yaşam evi ve çocuk kütüphanesi taleplerini oylamaya sunuyor. Moda Bostanı olarak da bilinen alana hangi projenin yapılacağına mahalleli tarafından karar verilecek...

Cer Loft Yedikule fiyatları!

Ege Yapı'nın Yedikule'de inşa ettiği Cer Loft Yedikule fiyatları 3 milyon 625 bin TL'den başlıyor. Projede lansmana özel yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor...

Yedikule bostanı Haberi

Yedikule bostanı



ÇENGELKÖY SALATALIĞI, YEDİKULE MARULU, BAKIRKÖY ÇAVUŞ ÜZÜMÜ TARİHE KAVUŞTU


İstanbul'un ünlü bostanlarında mantar gibi apartman bitiyor


1883 yılında çizilmiş detaylı bir harita İstanbul'da 102 parça bostan olduğunu ortaya koyuyor.

Bostancıların çoğu topraklarını satmış ve buralar apartmanlarla dolmuş.


  NEREDE o eski çilekler? Ağzına attın mı, mis gibi bir koku verirdi o Osmanlı çileği... ya da ''Buna üzüm mü diyorsun, sen Bakırköy'ün çavuşüzümünü yiyecektin'' gibi sözleri eski İstanbullulardan çok duymuşuzdur. Gerçekten de sözünü ettikleri sebze ve meyveler İstanbul'un o ünlü bostanlarında yetiştirilirdi. İstanbul'un hızla gelişip büyümesiyle birlikte tadı damaklarda kalan salatalık, ayva, incir, çilek, enginar, bakla, üzüm ve marul gibi sebze ve meyvelerin...