03 / 05 / 2024

yeni alışveriş merkezi yasası

yeni alışveriş merkezi yasası

Alışveriş merkezleri ile ilgili olarak Aralık 2014'te TBMM Baskanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Yeni AVM yasası tasarısında, AVM'lerin çalışma gün ve saatlerine düzenlemeler getirildi. İşte diğer detaylar..

Semt Beytepe AVM için düğmeye basıldı! Ankara'ya 490 milyon TL'lik yeni alışveriş merkezi geliyor!

Semt Beytepe Alışveriş Merkezi için düğmeye basıldı. Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan proje 490 milyon TL'ye mal olacak.

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

D’S Damat, Next Level Alışveriş Merkezi’nde açıldı!

D’S Damat'ın yeni şubesi, JLL Türkiye tarafından yönetilen, ödüllü mimarisi ve prestijli konumu ile Ankara’nın en özel alışveriş merkezlerinden Next Level Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Ünye UNİPORT Alışveriş Merkezi tanıtıldı!

Ünye Belediyesince, Kaledere Mahallesi'nde inşa edilen yeni yaşam ve alışveriş merkezi UNİPORT'ın tanıtımı bir otelde yapıldı.

Balıkesir Hamambaşı'na alışveriş merkezi mi geliyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Havran Belediyesini ziyaret etti. Başkan Ersoy, Hamambaşı meydanına alışveriş merkezi ve yeni Belediye binası yapılması konusunda Başkan Edip Uğur ile istişarelerde bulundu.

Sur Yapı Marka Rezidans ve Alışveriş Merkezi'yle hayatı zirvede yaşayın!

Bursa Nilüfer'de İzmir Otobanına, şehrin yeni simgesi Timsah Arena’ya ve Hüdavendigar Kent Parkı’na yakın mesafede konumlanan Marka Rezidans ve Alışveriş Merkezi'yle dilediğiniz göz kamaştıran lüks yaşam artık yanı başınızda.

2004 yılında Acemoğlu Cami'nin yerine alışveriş merkezi yapılacakmış!

2004 yılında İsmail Dede Efendisi'nin ailesine ait olan Şehzadebaşı'ndaki tarihi Acemoğlu Hamamı'nın yerine alışveriş merkezi yapılacakmış. Yeniçeri Ocağı'ndan kalan tek yapı olan hamam, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış.

1997 yılında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yerine dev alışveriş merkezi!

1997 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü, stadı başka bir yere taşıyarak elde edilecek alana Akmerkez'i gölgede bırakacak bir alışveriş merkezi kuracakmış ve Büyükşehir'in göstereceği bir yerde 50 milyon dolara yeni bir stat inşa edecekmiş.

Magnesia Alışveriş Merkezi, Forum Magnesia ismiyle hizmete devam edecek!

Magnesia Alışveriş Merkezi, yeni yıldan itibaren ziyaretçilerine Forum Magnesia adıyla hizmet vermeye devam edecek. Yeni dönemde AVM müdürlüğü görevini ise Okan Yavaş üstlenecek. AVM Manisa' da yer alıyor.

Avia Park AVM Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi unvanına sahip!

Avia Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi ile Rusları yeni bir yaşam merkezi anlayışıyla tanıştırdı. Moskova'da 24 ayda tamamlanan Avia Park AVM, kapsadığı alan bazında Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi olma unvanına sahip.

Trump Alışveriş Merkezi aylık ziyaretçi sayısını yüzde 70 arttırdı!

Trump Alışveriş Merkezi mağaza karmasına katılan yeni markalar, 25 markanın yer aldığı sosyal yaşam merkezi Trump Cadde, özel kampanyalar ve düzenlenen etkinliklerle birlikte aylık ziyaretçi sayısını son bir yılda yüzde 70 artırdı.

Emaar Square Alışveriş Merkezi 2016'da açılacak!

Emaar Türkiye’nin İstanbul Çamlıca’daki hayata geçireceği yeni projesi Emaar Square Alışveriş Merkezi’nde yer alacak markalar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Cheesecake Factory, Emaar’la İstanbul’a geliyor...

Antalya Agora Alışveriş Merkezi 150 milyon liralık yatırım bedeli ile yükselecek!

Antalya'ya 20'nci AVM geliyor. Kepez Altınova'da inşa edilecek Antalya Agora Alışveriş Merkezi ÇED halkın katılımı toplantısı' 24 Haziran'da. Yeni AVM sürecine kamuoyunun nasıl karşılayacağı merakla bekleniyor.

yeni alışveriş merkezi yasası Haberi

yeni alışveriş merkezi yasası

Yeni AVM yasası 2014!

Alışveriş merkezleri ile ilgili olarak Aralık 2014'te TBMM Baskanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Yeni AVM yasası 2014 tasarısı gereğince, AVM'ler çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak. Diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak.


AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan tasarıda, ayrıca büyük mağazaların haksız rekabet yaratan 'maliyetin altında zararına satış' yapması ve süresi belirsiz indirimli satış kampanyası düzenlemesi yasaklanıyor.


Yeni AVM yasasında yer alan düzenlemeler şu şekilde;

"Kuruluş izni almadan kurulan ve ticari faaliyette bulunan AVM'ler, büyük mağazalar ve zincir mağazalar vali tarafından kapatılabilecek. 


Bunların işletmecilerine satış alanları itibariyle metrekare başına 10 lira para cezası verilecek. 


İzin almadan çalışan AVM ve...