20 / 05 / 2024

yeni Dur Geç Köprüsü

yeni Dur Geç Köprüsü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde önemli turizm değerleri arasında bulunan Saklıkent yolu üzerindeki Dur Geç Köprüsü'nün yenisi yapıldı. Yapılan yeni köprü ile eskiden tek aracın geçebildiği yol, çift yönlü hale getirildi.

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Almanya, Schengen vizesi başvurularında yeni sisteme geçileceği kaydedildi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesi için Almanya, randevu almayı kolaylaştıracak iki aşamalı bir uygulamayı yürürlüğe aldığını duyurdu.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 'Kademeli satış’ modeli nedir, nasıl işliyor?

Vatandaşların yeni bir konut sahibi olması yüksek fiyatlar ve kredi maliyetleri sebebiyle zorlaşınca inşaat firmaları da yeni sisteme geçiş yaptı. Aşamalı konut edinme sistemiyle, tüketici önce arsayı taksitle alacak, daha sonra ise inşaat maliyetini ödeyecek

Murat Kurum'dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında 100 bin sosyal konut yapılacağını belirtti. Bunların depo konut olacağını söyleyen Kurum, mega kentin dönüşümündeki detayları tek tek açıkladı...

Yellen ekonomik kriz yok dedi! ABD’nin borcu 33 trilyon doları geçti!

ABD Kongresinin, eylül sonunda yeni bir geçici bütçeyi geçirerek hükümetin kapanmasını önlemeye çalıştığı bir dönemde, ülkenin borcu tarihi seviyelere yükseldi. ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, borç miktarı 33,04 trilyon dolara çıktı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilikte yeni sistem geliyor! Tarih belli oldu! 

Orta vadeli plana göre, 2024 yılı son çeyreğinde emeklilikte yeni sisteme geçiş yapılması planlanıyor. Detaylar ve tarih belli oldu. İşte emeklilikte yeni sistem...

Yaşlılık aylığına Temmuz zammı müjdesi! 65 yaş üstü vatandaşlar kaç TL maaş alacak? Şimdi rakama bakın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığına gelen yeni zammı geçtiğimiz haftalarda açıkladı. 

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan önemli duyuru! 1 Temmuzdan itibaren başlıyor!

GİB kararına göre artık faturalarda yeni uygulamaya geçiliyor. Hasılatı belli miktarın üzerinde olan tüm mükellefler için zorunlu olacak.

Araç sahipleri dikkat! Araç muayenesinde yeni dönem resmen başlıyor! 

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren araç muayene sistemi tamamen değişti. Araç sahiplerine çevre dostu hizmet sunmak için yeni sisteme geçiliyor. 

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan son dönemin en yakıcı sorunu kira artışlarından apartman aidatlarına yaşanabilecek tüm  anlaşmazlıklarda yeni uygulama geçerli olacak. Yeni dönemin belirleyicisi olacak arabulucular başka hangi konulara bakacak?

Borsa İstanbul'da flaş gelişme! Yeni uygulamaya geçilecek

Borsa İstanbul için yeni bir hamle yapıldı. BİST 100 endeksinin yüzde 3 veya üzerinde düşmesi halinde açığa satış yapılan hisselerde yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik uygulanabilecek. İşte tüm detaylar...

Gümüş gram fiyatı yükselişe geçti! İslam Memiş'ten yeni tahmin geldi!

Gümüş gram fiyatı 18,86 TL seviyesi ile yükselişe geçti. ABD enflasyon verileri sonrası İslam Memiş, gümüş fiyatlarının pozitif olduğunu söyşyerek yeni tahmini açıkladı.

Selçuk Geçer dolar tahminini güncelledi ve yeni tarih verdi!

Geçtiğimiz günlerde dolarda düşüş beklediğini bekleyen Selçuk Geçer, yeni bir açıklama yaptı ve tarih verdi.

TOKİ'den İstanbullulara büyük müjde! O ilçeye tam 725 konutluk yeni proje geliyor! Kaçırmayın!

81 ildeki yeni projelerini geçtiğimiz aylarda açıklayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul projesinin ihale tarihini açıkladı. İşte TOKİ İstanbul 2022 projesinin ihaleye çıkacağı o tarih...

yeni Dur Geç Köprüsü Haberi

yeni Dur Geç Köprüsü


Bir ay önce ihalesi yapılarak inşaatına başlanan köprü için geniş katılımlı bir açılış töreni yapıldı. Törene, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, belediye başkanları, AK Parti Fethiye ve Seydikemer ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılışta konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa 30 yıl önce yapılan ve yan yana iki aracın geçemediği köprünün çift şerit yapılması ile önemli bir trafik sorununun çözüldüğünü kaydetti. Kısa süre içerisinde ihale edilerek tamamlanan köprü ile Saklıkent'e ulaşmak isteyen araçların dur kalk yapmadan yollarına devam edeceğini belirten Boğa, "Eskiden Dur Geç olan bu köprünün adı bundan sonra Durma Geç Köprüsüdür. Kısa sürede bu köprüyü yaptık. Ama bununla bitmiyor. Bu yolun genişlemesi lazım. Onun için de vatandaşlarımızın...