28 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilikte yeni sistem geliyor! Tarih belli oldu! 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilikte yeni sistem geliyor! Tarih belli oldu! 

Orta vadeli plana göre, 2024 yılı son çeyreğinde emeklilikte yeni sisteme geçiş yapılması planlanıyor. Detaylar ve tarih belli oldu. İşte emeklilikte yeni sistem...



Orta vadeli plana göre, 2024 yılı son çeyreğinde tamamlayıcı emeklilik sistemine geçilmesi bekleniyor. Miyonlarca kişiyi ilgilemdiren yeni sistemin hayata geçmesi durumunda kıdem tazminatı işveren ve devletin de katkı verdiği bir fonda toplanacak. Peki yeni emeklilik sistemi nasıl olacak? İşte yeni emeklilik sistemi ile ilgili merak edilenler...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilikte yeni sistem geliyor! Tarih belli oldu! 

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİNE GEÇİLİYOR!

2019 yılında hayata geçirilmesi planlanan ancak rafa kaldırılan tamamlayıcı emeklilik sistemi yeniden gündeme geldi. 

Orta vadeli programa (OVP) göre, kıdem tazminatı sistemi “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi” (TES) adı altında yeniden kurulacak.

5 Eylül’de açıklanması beklenen OVP’nin “Finansal İstikrar” başlığının “Politika ve Tedbirler” kısmında yer alan maddelere göre, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fon türleri yeniden hesaplanacak.

Yeni sisteme göre kıdem tazminatının fon benzeri bir yapıya dönüşüp dönüşmeyeceği merak ediliyor. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Emeklilikte yeni sistem geliyor! Tarih belli oldu! 

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Yeni emeklilik sistemi hayata geçerse, kıdem tazminatı işveren ve devletin de katkı verdiği bir fonda toplanacak ve işten ayrılırken değil, emeklilik döneminde alınacak.

TARİH BELLİ OLDU!

Tamamlayıcı emeklilik sisteminin çalışanlar için zorunlu tutulup tutulmayacağı ve mevcut kıdem tazminatı sisteminin yerini tutup tutmayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. OVP’ye göre, tamamlayıcı emeklilik sistemi 2024’ün son çeyreğinde hayata geçecek.


ERKEN EMEKLİLİKTE SON DAKİKA!

Önümüzdeki Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla beraber esnafın prim gün sayısının indirilmesi konusu, 2. Torba yasa içerisinde yer alacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu kapsamlı değişiklikle 1.1 milyon kişinin emeklilik yaşı önemli bir şekilde geriye çekilmiş olacak. Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu düzenleme, emekli olan bireylerin aylık gelirlerini yüzde 20 oranında artırma potansiyeli de sunacak. 
 

Erken emeklilikte son dakika! Yaş şartı 56'ya iniyor! 

Bu şartı karşılayanlara erken emeklilik fırsatı! Emeklilik yaşı 2 ile 6 yıl geri çekiliyor!

Emeklilik sistemi baştan sona değişiyor! Milyonlarca emekliye iki maaş birden! Maaşlarda kesinti olmayacak!

 


Geri Dön