03 / 05 / 2024

yeni ekonomi modelinin ayrıntıları

yeni ekonomi modelinin ayrıntıları

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem tarafından hazırlanan raporda "Yeni Ekonomik Modelin" temel amaçları sıralandı. Sunumda "Kur avantajı ve yatırımların artmasıyla ihracatın arttırılması ve cari fazla ile dış borca bağımlılığın sonlandırılması amaçlanmaktadır" denildi.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Kia Sportage modelinin yeni fiyatı belli oldu! Kampanya desteği geldi mi?

Kia, merakla beklenen Sportage  ve Sportage  Hibrit modelinin yeni fiyat listesini resmi internet sitesinden yayımladı. Bu kapsamda, Sportage’e kampanya desteğinin gelip gelmediği de merak konusu oldu.

Fiat Egea Sedan'ın yeni fiyatları açıklandı! Ekim 2023 fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı!

Ekim ayının ilk günlerinde yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler Fiat Egea Sedan modelinin fiyatları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Fiat'ın resmi internet sitesi üzerinden açıklanan Egea Sedan'ın yeni fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı...

Togg CEO'su Gürcan Karakaş'tan yeni müjde

Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş, firmanın C segmenti yeni binek modelinin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıkladı. İşte detaylar...

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Nissan Juke modelinin Eylül 2023 fiyatı belli oldu! Yeni fiyatları görenler neye uğradığını şaşırdı!

Nissan’ın en çok satan modellerinden Juke’un yeni fiyat listesi paylaşıldı. Nissan, eylül ayı kapsamında belirlediği Juke modelinin yeni fiyat listesini resmi internet sitesinden paylaştı.

Tamamen elektrikli BMW İ4’ün yeni fiyatını duyanlar resmen neye uğradığını şaşıracak!

BMW’nin çok sevilen ve büyük ilgi gören modellerinden İ4’ün ağustos ayı fiyatı belli oldu. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında olduğu gibi ağustos ayında da tüm modellerinin fiyat listesini peş peşe açıklayan BMW, İ4 modelinin de yeni fiyatını paylaştı.

Kur korumalı mevduatta rekor artış! Son bir haftada 50,2 milyar TL arttı!

Yeni ekonomi yönetiminin çıkış için ilk mesajını verdiği kur korumalı mevduat (KKM) hesapları, bir haftada 50,2 milyar TL arttı. Söz konusu hesaplar 3 trilyon 407 milyar TL’yi aştı.

Skoda Karoq’a ağustos ayında 4 bin 801 TL zam geldi! Karoq’un yeni fiyatı tam bu kadar oldu!

Skoda ağustos ayı kapsamında Karoq modeline 4 bin 801 TL zam yaptı. Karoq modelinin yeni fiyat listesinin Skoda’nın resmi internet sitesinde yayımlanmasının ardından Karoq’un yeni fiyatını araştıranların sayısı arttı.

Honor Pad X9 sahnede: İşte yeni tablet modelinin göz alıcı özellikleri ve inanılmaz fiyatı! Bu fiyata tablet kalmadı!

Teknoloji dünyasının öncü isimlerinden Honor, en yeni tablet modeli Pad X9'un özelliklerini açıkladı. Hepsiburada'da kısa sürede en çok satan tabletler arasına giren Pad X9, eğlence ve kullanım deneyimini bir adım öteye taşıyor.

Nissan X-Trail’e 34 bin 800 TL zam geldi! X-Trail’in yeni fiyatı herkesi resmen şoke etti!

Nissan 2023 yılı Ağustos ayı kapsamında X-Trail modeline 34 bin 800 TL zam yaptığını açıkladı. X-Trail modelinin yeni fiyat listesi Nissan’ın resmi internet sitesinde paylaşıldı.

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetimiyle birlikte yaşanan politika değişikliği konut kredisi faizlerinde sert yükselişe neden oldu. Konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yüzde kaç arttı? İşte güncel konut kredisi faiz oranı...

Honda Jazz e:HEV modelinin yeni fiyatı belli oldu! Jazz e:HEV’e zam geldi mi?

Honda, ağustos ayı kapsamında tüm modellerinin fiyat listesini revize etti. Bu kapsamda, Jazz e:HEV modelinin yeni fiyatı da belli oldu. Peki, Jazz e:HEV modeline zam geldi mi? İşte detaylar...

yeni ekonomi modelinin ayrıntıları Haberi

yeni ekonomi modelinin ayrıntıları

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem tarafından Kasım ayı sonunda hazırlanan sunumda, “Yeni Ekonomik Modelin” temel amacı, “Yeni ekonomik modelde düşük faiz ortamı ile yatırımların desteklenmesi, büyümenin ve istihdamın sürdürülebilir hale getirilmesi, rekabetçi kur avantajı ve yatırımların artmasıyla ihracatın artırılması ithalatın düşürülmesi ve nihayetinde cari açığın cari fazlaya evrilerek dış borca bağımlılığın ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır” olarak tanımlandı.

Maliye politikasına yönelik olarak ise bir hedef konularak, “Dolaylı vergilerin azaldığı, doğrudan vergilerin arttığı çağdaş bir bütçe anlayışına geçmeyi hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Reel sektörde türbülans

Sunumda, ihracattaki istikrarlı artışın ekonomik katkısının Merkez Bankası'nın kullanılabilir rezervlerini artıracağına dikkat çekildi.

Dünya gazetesinden Mehmet Kaya'nın haberine göre, “Yeni Ekonomik Model Gerekçeleri –Getirileri” başlıklı sunumda, "AK Parti hükümetleri döneminde de uygulanan temel politika bileşeninin sonuç vermediği vurgulanarak, yüksek faiz, düşük...