29 / 04 / 2024

yeni emsal artışı

yeni emsal artışı

Vatandaşlar, gayrimenkul geliştiriciler ve müteahhitler açısından ham haldeki bir araziyi alıp imar durumunu geliştirdikten sonra satmak veya o taşınmazı farklı şekilde değerlendirmek avantajlı olduğu kadar tehlikeleri de barındırıyor...

Kiracı oranı arttı, konut sahibi olmak zorlaştı! Uzmanlar 'Erişilebilir konut için yeni model şart' dedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,8 puan azaldı ve 2022 yılında yüzde 56,7 oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Turgay Yılmaz, “Erişilebilir konut için yeni model şart” dedi.

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

Consera Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, bir binanın öldürmeyecek ve sürdürülebilir olması için yüzde 20'nin çelik olmasının yeterli olduğundan bahsederek yeni trendin artık çelik evler olduğunu açıkladı. 

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Whatsapp’tan yeni özellik: Artık aynı numara üzerinden iki farklı hesap açmak mümkün!

WhatsApp, yakın gelecekte kullanıcılarına tek bir telefon numarası üzerinden iki farklı profil oluşturma imkanı sunacak. Bu yeni özellik, kullanıcıların iş ve kişisel iletişimlerini daha iyi bir şekilde ayırmalarını sağlayacak. İşte Whatsapp’ın yeni özelliğinin ayrıntıları...

Emeklilikte yeni devir: artık 5 yıl önceden emekli olunabilecek

Bağ-Kur'da emeklilik için gerekli olan prim gün sayısında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Artık bu sayı 9 bin günden 7 bin 200 güne indirildi. İşletmelerde emeklilik yolunda atılması gereken adımlarda tam olarak bin 800 gün daha az bir süreyle karşılaşacaklar.

Tüp fiyatlarında tarihi artış! Artık altından değerli! Aygaz, İpragaz, Bizimgaz'dan son durum ne?

Tüp gaz fiyatlarında yeni bir artış yaşandı ve son zam rekor bir seviyeye ulaştı! Doğalgaz doldurma gazları için son fiyat bilgisi açıklandı. Peki, son zammın detayları neler? Aygaz, İpragaz ve Bizimgaz'ın güncel tüp fiyatlarına dair en yeni bilgiler şöyle...

İkinci el araçlarda yeni kriterler! Artık daha da zorlaşacak

İkinci el araçların sıfır kilometre araç fiyatlarını aşmasını engelleyen düzenlemelerin takibine yönelik bir bilgisayar yazılımı yapılacak. Araç devir işlemleri sırasında, '6+6' düzenlemesinin takibi gerçekleştirilebilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi konusunda yeni adımların beklenmediğini açıkladı. Yılmaz, yapılan açıklamada, maktu vergilerin yüksek seviyeye ulaştığını ve hedefin deprem sonrası destekler ve kritik yatırımlar olduğunu vurguladı. 

İkinci el otomobillere yüzde 6 zam resmen yolda! Araba alacaklar dikkat!

Bu hafta döviz kurunda yaşanan hızlı artış, sıfır kilometre araçlarda yeni fiyat artışlarını getirdi. İkinci el otomobillere de yüzde 6 oranında zam gelmesi bekleniyor. 

Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

Sevilen sosyal medya platformu Twitter,  kullanıcıların başka ülkelerden atılan twitleri kendi diline tercüme etme olanağı veren çeviri özelliği kaldırıldı. Bu hizmetin “twitter blue” özelliği gibi paralı hale getirilip getirilmeyeceği ise merak ediliyor.

Oy kullanmak için yeni kimlik şart mı? Eski kimlik kartıyla oy kullanabilir mi? Oy kullanırken hangi belgeler gerekli?

Genel seçimlere artık sayılı günler kala vatandaşlar oy kullanmaya dair birtakım sorularına yanıt arıyor. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Altın fiyatları füze gibi fırlamaya hazırlanıyor! Bu rakamları gören yerinde duramıyor! 7 Mart 2023 altın fiyatları

Milyonlarca yatırımcı güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları yeni haftaya artışla başladı. Altın fiyatları füze gibi fırlamaya hazırlanıyor! Bu rakamları gören yerinde duramıyor! 7 Mart 2023 canlı altın fiyatları.

Kira artışı nasıl hesaplanır? Kira artış oranı yüzde kaç oldu? Yeni kira artış oranı ne kadar?

Yeni kira artış oranın ne kadar olacağı merak konusu oldu. Her ayın başında açıklanan TÜİK enflasyon rakamları ile birlikte kira artış oranı da belli oluyor. Peki Kasım ayı kira artış oranı ne oldu? İşte detaylar...

yeni emsal artışı Haberi

yeni emsal artışı

Ülkemizde arazi yatırımı herkes için önemli bir yatırım olarak değerlendirilmektedir. Vatandaşlar, gayrimenkul geliştiriciler ve müteahhitler açısından ham haldeki bir araziyi alıp imar durumunu geliştirdikten sonra satmak veya o taşınmaz üzerinde konut, ticari alan , otel, hastane vb. şekilde değerlendirmek hep karlı olmuştur. 


Ancak yeni İmar Kanunu taslağı ile getirilen yeni düzenlemelerle artık devlet hem eski kesinti oranlarını arttırmakta hem de çok büyük bir karar alarak bir arazide meydana gelen değer artışından yeniden kesinti yapma hakkını elde etmektedir. 


Bizim şu an uygulanan İmar Kanunumuzda bir araziden belediyelerin düzenleme ortaklık payı (DOP) kesintisi dediğimiz vatandaşın anlayacağı dille anlatırsak cami, yeşil alan, kültürel-sosyal alanlar, yollar, Pazar, sergi alanları için kesebileceği oran en fazla %40’tır. Bu %40 konusu da zaman zaman yanlı anlaşılmaktadır. İmar uygulaması...