03 / 05 / 2024

yeni ev alan emlak beyannamesi örneği

yeni ev alan emlak beyannamesi örneği

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaz mal satışlarında evi devralan kişiye devredilmiş oluyor. Bu nedenle ev satın alanların yapmaları gereken işlerden biri de, beyannamede bulunmak oluyor. Peki, yeni ev alan emlak beyannamesini ne zaman verir?

Yeni ev hayali kuranlar dikkat: 2024 sonbahar- 2025 yaz ayları uygun zaman olacak! 

Yeni ev alacak binlerce kişi, fiyatların düşeceği normal zamanı bekliyor. Peki konut piyasası ne zaman normale dönecek? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

En uygun konut kredisi Nisan 2024! Yeni ev alacaklar için konut kredisi kampanyası var mı? Konut kredisi faiz oranları..

Yeni ev alacak binlerce kişi son dakika banka banka konut kredisi faizlerini araştırıyor. Peki en uygun konut kredisi hangi bankada? İşte 2 Nisan 2024 konut kredisi faiz oranları...

Ekonomistten ev alacaklara çarpıcı uyarı! Fiyatlar düşecek mi? Yeni ev almak mantıklı mı? 

Yeni ev alacak binlerce kişi, şimdi bu yatırımın doğru olup olmadığını merak ediyor. Ekonomist Devrim Akyıl, konut yatırımı ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar....

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Sosyetenin tanınmış isimleri Can ve Ahu Has çifti yeni ev sahipleri ile mahkemelik oldu!

Ev sahipleriyle sorun yaşayan sosyetenin tanınmış çifti, soluğu mahkemede aldı. Caroline Koç'un sattığı konutta kiracı olarak bulunan ünlü çift, yeni ev sahibiyle anlaşamadı.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Yeni ev alan kiracı evden çıkarılabilir mi? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar katlanırken, son günlerde sık sık 'Ev alan kiracı evden çıkarılır mı? Kira sözleşmesi kiracının ev alması gerekçesiyle sona erer mi?' sorularının yanıtları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Krediyle ev alan depremzedelerin durumu ne olacak?

Konut kredisi ile ev alan ve evi yıkılan ya da ağır hasarlı duruma gelen depremzede ne yapacak? Banka borcunu talep edebilecek mi?

Ev alacaklar sakın erken davranmayın! Herkesin beklediği güzel haber geldi

Fahiş fiyatlardan ev alan vatandaşlar kara karar düşünürken, yeni ev almayı planlayan vatandaşlara dikkat çeken uyarılar yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devreye girmesinin ardından fahiş fiyat denetimine başlandığı ve bu fiyatlarla ilgili yaptırım uygulanacağı belirtildi.

yeni ev alan emlak beyannamesi örneği Haberi

yeni ev alan emlak beyannamesi örneği

Yeni ev alan emlak beyannamesini ne zaman verir?

Emlak vergisi, her sene taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Ev, işyeri, arsa ve araziler için ödenen emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaz mal satışlarında evi devralan kişiye devredilmiş oluyor. Bu nedenle ev satın alanların yapmaları gereken işlerden biri de, beyannamede bulunmak oluyor. 


Emlak vergisi kanununa göre yeni gayrimenkul satın alan kimseler beyannamelerini bağlı olduğu belediyeye veriliyor. Peki, yeni ev alan emlak beyannamesini ne zaman verir?


Emlak vergisi beyannamesi en geç gayrimenkulün tapusunun alındığı yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. Eğer alınan gayrimenkulün inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra yine o yıl içinde beyanın verilmesi gerekiyor.


Yeni ev alan emlak beyanname örneği..


...... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.......  İL-İLÇE-BELDE



Emlak Vergisi Sicil No: ..........

Vergi Kimlik...