03 / 05 / 2024

yeni ev eski borç

yeni ev eski borç

Bir ev satın almak istediğinizi ve istediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu düşünelim. Peki, satın almak istediğiniz evin üzerinde vergi borcu varsa ne olur? Vergi borcu olan ev satılabilir mi?

Yeni ev hayali kuranlar dikkat: 2024 sonbahar- 2025 yaz ayları uygun zaman olacak! 

Yeni ev alacak binlerce kişi, fiyatların düşeceği normal zamanı bekliyor. Peki konut piyasası ne zaman normale dönecek? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

En uygun konut kredisi Nisan 2024! Yeni ev alacaklar için konut kredisi kampanyası var mı? Konut kredisi faiz oranları..

Yeni ev alacak binlerce kişi son dakika banka banka konut kredisi faizlerini araştırıyor. Peki en uygun konut kredisi hangi bankada? İşte 2 Nisan 2024 konut kredisi faiz oranları...

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Ekonomistten ev alacaklara çarpıcı uyarı! Fiyatlar düşecek mi? Yeni ev almak mantıklı mı? 

Yeni ev alacak binlerce kişi, şimdi bu yatırımın doğru olup olmadığını merak ediyor. Ekonomist Devrim Akyıl, konut yatırımı ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar....

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut kira bedellerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Konut tipi, konumu, yeni veya eski olması fark etmeksizin kira bedelleri cep yakıyor. Peki asgari ücretli bekar biri 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? Bakın ekonomi profesörü konuyu nasıl açıkladı? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Sosyetenin tanınmış isimleri Can ve Ahu Has çifti yeni ev sahipleri ile mahkemelik oldu!

Ev sahipleriyle sorun yaşayan sosyetenin tanınmış çifti, soluğu mahkemede aldı. Caroline Koç'un sattığı konutta kiracı olarak bulunan ünlü çift, yeni ev sahibiyle anlaşamadı.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Uygun fiyatlı ev alabilmenin tek yolu yeni arsa üretiminden geçiyor!

Sektörün yeni konut üretebilmesi için arsa üretilmesi gerektiğini söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı  Gülçin Okay, vatandaşların yeni ev alabilmeleri ve inşaat firmalarının da uygun fiyatlarla ev yapabilmesinin tek yolu yeni arsa üretilmesinden geçtiğini söyledi. 

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

yeni ev eski borç Haberi

yeni ev eski borç

Vergi borcu olan ev satılabilir mi?

Bir ev satın almak istediğinizi ve istediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu düşünelim. Ev alma sürecinde birtakı masraflarla karşılaşabilirsiniz. Bu masrafların başında tapu harcı bulunuyor. Bu harç hem alıcı hem de satıcı tarafından ödeniyor.


Peki, satın almak istediğiniz evin üzerinde vergi borcu varsa ne olur? Bu borcu kim öder? Vergi borcu olan ev satılabilir mi?


Gayrimenkul satış sürecinde tüm vergi ve borçların satıcı (eski malik) tarafından ödenmesi gerekiyor. Gayrimenkulün üzerindeki ipotek, haciz ve vergi borcu satıcıya ait borçlar olarak karşımıza çıkıyor.


Bunların dışında vergi borcunda durum farklı olup, vergi borcu ödenmeden gayrimenkul alım satımı yapılamıyor.


Satışı yapılan gayrimenkulün satıştan önceki döneme ait ödenmemiş emlak vergisi ve ek emlak vergisi borçlarından taşınmazı satan yanında taşınmazı alanında müteselsilen sorumluluğu bulunuyor.


Verginin taşınmazı...