04 / 07 / 2024

Yeni ev sahibi eski kiracıyı nasıl çıkarır

Yeni ev sahibi eski kiracıyı nasıl çıkarır

Kiracı olarak oturduğunuz konutun satıldığını farz edelim. Bu durumda yeni ev sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı var mıdır? Yeni ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? İşte yanıtı...

Kirada yeni dönem yarın başlıyor… Ev sahibi ne kadar zam isteyebilecek? Kiralar ne kadar artacak?

Kira artışlarında 2 senedir uygulanan yüzde 25 zam sınırında sona gelindi. Yarın itibariyle ev sahibi ve kiracılar için yeni bir dönem başlıyor. Peki kira artışları neye göre ve ne kadar yapılacak?  Ev sahibi istediği kadar zam yapabilecek mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Elden kira alan da, veren de yanacak! Yeni cezalar geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadeleyi artırdı. Bu kapsama ev sahibi ve kiracılar da giriyor. Kirayı elden alan da veren de yanacak. İşte detaylar...

Kimse ev sahibi olmayı denemesin! Hem fiyatlar hem faizler uçtu! 

Milyonlarca kişi "Konut alma zamanı mı?" sorusunun yanıtını merak ediyor. YeniÇağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, "Kimse ev sahibi olmayı denemesin" dedi. İşte ayrıntılar...

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibi evin son halini paylaştı: Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!

Pucca ismiyle bilinen fenomen yazar Selen Pınar Işık'ın ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden evin son halini paylaşarak, "Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!" ifadelerini kullandı.

Kira vergisi yüzde 50'den fazla artacak: Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak!

Ev sahiplerine yeni vergilerin getirilmesi ve kira vergisinin yüzde 50'den fazla artırılması gündeme geldi. UNS Haber Medya Genel Koordinatörü Osman Ünsal,  X sosyal medya hesabından "Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Konutta sigorta fırsatı!

Son bir yıldır yeni konut satışlarında düşüş devam ederken, metrekare fiyatları enflasyonun altında kalarak geriledi. Bunu fırsata çevirmek isteyen ev sahipleri sigorta yoluyla kolay şekilde ev sahibi olabilecek. 

Kiracıların başı emlakçılarla dertte! Eski ev sahibi referansı olmayana ev yok! 

Katlanarak yükselen kira fiyatları, kiracıları işin içinden çıkılmaz bir hale getirirken şimdi de emlakçıların yeni oyunu görenleri şaşkına çevirdi. Emlakçılar, kiracılardan eski ev sahibi referansı istiyor. İşte detaylar...

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi. İşte Pınar Aydın'ın o paylaşımı...

Kentsel dönüşüme hız katacak yeni sistem! Ev sahibi olma kuralları değişiyor!

Türkiye’nin ilk endüstriyel konut markası Homera, ev sahibi olma kurallarını değiştirerek depreme karşı güvenli yapılarda yaşama imkânı sunuyor.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.

Yeni ev sahibi eski kiracıyı nasıl çıkarır Haberi

Yeni ev sahibi eski kiracıyı nasıl çıkarır

Yeni ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracı olarak oturduğunuz konutun satıldığını farz edelim. Bu durumda yeni ev sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı var mıdır? Yeni ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?


Kiracısı olan evi satılması halinde, yeni ev sahibinin ihtiyacı olması durumunda evin tahliyesini talep edebiliyor. Ancak, ev sahibi 1 ay içerisinde ihtarname çekmezse kontrat yenilenmiş sayılıyor.


Yeni ev sahibinin tahliye etme hakkı ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor.


Yeni malikin gereksinimi

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.


Kiralananı...