07 / 07 / 2024

yeni kira kanunu muaccel kira

yeni kira kanunu muaccel kira

Yeni kira kanunu olan Borçlar Kanunu ile muacceliyet şartı ve cezai şart geçersiz hale gelmiştir. İşte yeni kira kanununda Kira bedellerinin muaccel hale gelmesi ile ilgili hükümler ve örnek yargıtay kararı...

Yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışlarında 1 Temmuz itibarıyla yeni düzene geçildi. Bu tarihe kadar kiralar yüzde 25 kira artış sınırı uygulanırken bundan sonra TÜFE'ye göre hesaplanacak. Peki yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışında sular durulmuyor! Şimdi de tavan zam oranının revize edilmesi isteniyor!

Yüzde 25 zam şeklinde uygulanan tavan kira zammı uygulaması 1 Temmuz'da sona ererken, yeni kira zammı da yüzde 65.07 oldu. Bunun mağduriyet yarattığını belirten emlak danışmanları, kiralarda tavan zam oranının revize edilmesini istiyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Gündemden düşmeyen konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte pek çok kişi de kiralara ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Peki 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri yükselir mi, düşer mi?

Kira artışlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırı 2 Temmuz’da sona ererken; yeni kira zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Peki yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri ne olur; yükselir mi, düşer mi?

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı resmen bitti. Peki yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? Avukat Tarık Çakmak yeni kira artışlarının nasıl olacağını 6 maddede açıkladı. İşte o hesaplama...

Yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canı yanacak!

Ekonomist Zafer Özcivan, yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canının yanacağına dikkat çekti. Peki yeni kira zammı nasıl belirlenmeli?

Yeni kira bedelleri nasıl belirlenecek? Avukattan 'TÜFE artışları yüzde 25 hiç yokmuş gibi üst üste yansıtılmalı' çıkışı

Yüzde 25 zam sınırının yarın sona ermesi bekleniyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı bundan sonra kira artış oranlarının nasıl belirleneceğini merak ediyor. Arabulucu Avukat Dr. Dilek Ekmekçi, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı! İşte ilçe ilçe yeni kiralar!

2 yıldır devam eden kiralara yüzde 25'lik zam oranı Temmuz itibariyle kaldırılıyor. Milyonların gözü yeni kira artışlarına çevrildi. Yeni kiralar ne kadar olacak? İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı. İşte ilçe ilçe yeni kiralar...

Kafalar karıştı! 1 Temmuz’dan sonra kiralar ne kadar artacak? Yılda kaç kez artış olacak?

2 yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış sınırlaması 1 Temmuz’da sona eriyor.  Ev sahibi ve kiracılar yeni kira artış hesaplamasının nasıl olacağını araştırıyor. Peki kira artış oranları nasıl hesaplanacak, 1 Temmuz’dan sonra kiralar hemen artacak mı? Yılda kaç kez artış uygulanacak?

1 Temmuz sonrası 10 bin liralık kira bedeli ne kadar olacak? Kiracılar dikkat! İşte yeni kira artış hesaplaması!

Yüzde 25 kira sınırlaması 1 Temmuz'dan sonra kalkıyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıların gözü yeni kira artışı hesaplamasına çevrildi. Peki 1 Temmuz'dan sonra kira bedelleri nasıl hesaplanacak? İşte yeni kira artış hesaplaması...

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

yeni kira kanunu muaccel kira Haberi

yeni kira kanunu muaccel kira

Kira bedellerinin muaccel hale gelmesi!

Yeni kira kanunu olan Borçlar Kanunu ile muacceliyet şartı ve cezai şart geçersiz hale gelmiştir.


Uygulamada en çok karşılaşılan durumlardan biri de kira bedelinin belli süre ödenmemesi halinde dönem sonuna kadarki kiraların muaccel hale gelmesi veya benzer şekilde bunun cezai şart olarak sayılması halidir. Yeni kanun açık bir şekilde bu maddeleri geçersiz saymıştır.


Borçlar Kanunu:

b. Sözleşmeden dönme

MADDE 260- Satıcı, alıcının taksitleri ödemede temerrüde düşmesi sebebiyle satılanın alıcıya devrinden sonra sözleşmeden dönerse, her iki taraf aldığını geri vermekle yükümlüdür. Satıcı, ayrıca hakkaniyete uygun bir kullanım bedeli ve satılanın olağandışı kullanılması sebebiyle değerinin azalması hâlinde tazminat da isteyebilir. Ancak satıcı, sözleşme zamanında ifa edilmiş olsaydı elde edecek olduğundan fazlasını isteyemez.


Satıcı, alıcının peşinatı ödemede temerrüde düşmesi yüzünden satılanın devrinden önce...