14 / 05 / 2024

yeni kiracı kanunu

yeni kiracı kanunu

1 Temmuz 2012'de düzenlenen yeni Borçlar Kanunu, mal sahiplerine 10 yılını doldurmuş kiracıları hiçbir gerekçe göstermeden çıkartma hakkı veriyor. Yasa 1 Temmuz 2014'te uygulanmaya başlanacak...

Aynı binada 3 yıllık kiracı 4 bin 500 TL'ye, üç ay önce taşınan kiracı 20 bin TL'ye oturuyor!

Eski ve yeni kiracının ödediği kira bedelleri arasında resmen uçurum oldu. İşte konuyla ilgili bir kiracının yaptığı paylaşım ve gelen yorumlar...

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kiralık konut piyasasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, şimdi de eski ve yeni kiralar arasındaki fark gündem oldu. Uzmanlar, alıcıların kiracılar ile sorun yaşamamak için boş konutlara yöneldiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Kiracıların masraflarına çözüm! İki kira bedeli yardım! İşte detaylar!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlıklar son dönemin en çok konuşulan konularından biri de oldu. Eski kiracı ile yeni kiracıların ödedikleri kira bedelindeki fark enflasyon yüzünden artınca bir bedel konusu gündeme geldi.

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama TÜFE'den fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha

İstanbul'da kira bedelleri yüzde 161.4 arttı! Fiyatları duyan şok oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı, “Konut krizi ile mücadele” çalışması gerçekleştirdi ve sonuçlarını açıkladı. Buna göre, megakentte yeni kiracılar için ortalama tutarın 6 bin 360 TL'ye ulaştığı belirtildi. 

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Konut kiralarındaki yüksek artışlar ev sahiplerinin uzun süredir kirada oturan kiracılarını evden çıkarıp yeni kiracı bulma arayışına itti. Evi boşaltınca yeni kiracıya evi mevcut fiyatın 2-3 katına vermek isteyen ev sahiplerine karşı hükümet harekete geçti.

TSKB GYO 2021'de 1.7 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

TSKB GYO'nun kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen satış ve kiralama işlemleri kapsamında; 2021 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 1 milyon 772 bin 788 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı. 

Kira fiyatlarında zam fırtınası!

Ev kiralarının yükselmesini fırsat bilen konut sahipleri mevcut kiracılarını evlerinden çıkarıp; dairelerini çok daha yüksek fiyatlara kiralayacakları yeni kiracılar aramaya başladı. Evden çıkmayı kabul etmeyen kiracılara ise sözleşmelerinden çok fazla oranlarda zam uygulanmak isteniyor. 

Tenenbaum Ailesi filminin ünlü evi 20 bin dolara kiraya verilecek!

2001 yapımı olan ve Wes Anderson’ın yönetmenliğini üstlendiği, birçok ünlü oyuncunun da rol aldığı Royal Tenenbaums (Tenenbaum Ailesi) filminde kullanılan, New York'taki konut 20 bin dolar bedelle yeni kiracısını bekliyor.

TSKB GYO'dan 2020'de 2.3 milyon TL'lik kiralama!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2020 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 2.317.209 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı.

yeni kiracı kanunu Haberi

yeni kiracı kanunu

1 Temmuz 2012'de düzenlenen yeni Borçlar Kanunu, mal sahiplerine 10 yılını doldurmuş kiracıları hiçbir gerekçe göstermeden çıkartma hakkı veriyor. Yasa 1 Temmuz 2014'te uygulanmaya başlanacak. Özellikle cadde üzerindeki müşteri potansiyeli olan işyerlerinde kiracı olanlar sözleşme yenilemeli.



 1 Temmuz 2012'de çıktı 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun, 1 Temmuz 2012'de yürürlükten kaldırıldı ve aynı tarihte yürürlüğe giren Borçlar Kanunu ile kira hukuku düzenlendi. Kanunun 347'nci maddesiyle 10 yılı dolduran kiracıların, gerekçesiz olarak çıkartılması konusunda, mal sahiplerine bir hak tanındı. Bu madde 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmiş olmasına rağmen Borçlar Kanunu'na geçici bir madde eklendi. 


1 Temmuz 2014'ten geçerli Bu geçici madde ile kira sözleşmeleri 10 yıllık süreyi doldurmayanların durumları netleştirildi. Bu geçici maddede, "Kira sözleşmesi süresi 10 yılı doldurmamış olmakla birlikte,...