02 / 05 / 2024

yeni konutlara talep arttı mı

yeni konutlara talep arttı mı

Türkiye'de son dönemde yaşanan depremler nedeniyle vatandaşlar sıfır konuta yöneldi. İzmir'de müteahhitlerin elindeki bitmiş daire stokları erirken, vatandaşların sıfır konut talebinde de büyük artış yaşanıyor.

İkinci elde 1-3 milyon TL arasındaki konutlara talep arttı!

Emlak uzmanları piyasanın durgun olduğuna fakat ikinci elde ‘uygun fiyatlı’ konutlara ilginin yatırım amaçlı şekilde sürdüğüne dikkat çekti. İşte konut sektöründeki son durum...

Konut sektöründe yeni gözde tekerlekli evler oldu!

Tiny House’lara yani tekerlekli konutlara talep artarak devam ediyor. Üreticiler yaptığı açıklamalarda telefonlara yetişemediğini belirtiyor. 

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Trafik sigortasında son dönemde yaşanan fiyat artışları sürücülere maddi açıdan zarara uğratıyor. Sigortacılık sektörü ise mevcut fiyatlandırmayı maliyetleri karşılamakta yetersiz görüyor ve bu sebeple bazı araçlara sigorta teklif etmekten kaçınıyor. 

İstanbul'da 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep katlandı! Kahramanmaraş depremleri sektörü etkiledi!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da meydana gelen göçün son 20 senenin zirvesine ulaştığının altını çizdi. İşte Görkem Öğüt'ün konu ile ilgili o açıklamaları... 

Maslak Koru ön talep topluyor! KİPTAŞ ve Invest'ten İETT Ayazağa Garajı arazisine tam 704 konutluk yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ yeni projesi Maslak Koru için ön talep topluyor. Merakla beklenen proje İETT Ayazağa Garajı arazisinde yükselecek.

Avrupa Konutları Yenimahalle ön talep topluyor! Artaş'tan Bağcılar'a 780 konutluk yeni proje!

Artaş İnşaat'ın yeni projesi Avrupa Konutları Yenimahalle ön talep topluyor. Projede 780 konut ve 48 ticari üniteye yer verilecek.

Ege Yapı Çekmeköy 2 ön talep topluyor! Yeni proje! 

Ege Yapı yeni projesi Çekmeköy 2 için ön talep sürecini başlattı. Ege Yapı Çekmeköy 2 projesi nerede? İşte Ege Yapı Çekmeköy 2 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Yeni Evim konut kampanyasına büyük talep!

Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hazırlanan yeni konut kampanyası yoğun talep gördü. Kredi faizlerinin yüzde 0.69 a kadar düştüğü, vadenin 15 yıla çıktığı, ilk 3 yıl taksitlere hazine desteği sağlanan kampanyada ön talepler oluşmaya başladı.

Halka arz olan yeni şirkete kaç kat talep geldiğine inanamayacaksınız!

Borsa İstanbul’da yeni yılla birlikte hem yatırımcı hem de halka arz sayıları hızlandı. Yeni seneyle birlikte borsaya kote olan şirketlere yatırımcılar ilgi gösterirken, önümüzdeki perşembe günü gong çaldıracak Söke Un’a ise yatırımcılardan dudak uçaklatan bir talep geldi!

Çengelköy Sadıkoğlu Konutları ön talep topluyor! Çengelköy'e 129 yeni konut!

Sadıkoğlu Holding, Çengelköy'deki yeni projesi için düğmeye bastı. Çengelköy Sadıkoğlu Konutları'nda ön talep süreci başladı. İşte Çengelköy Sadıkoğlu Konutları ile ilgili merak edilenler... 

Avrupa Residence Yamanevler ön talep topluyor! Avrupa Konutları'ndan Ümraniye'ye 343 konutluk yeni proje!

Artaş Grubu'nun yeni projesi Avrupa Residence Yamanevler ön talep topluyor. Projede 343 konut, 16 dükkan ve 7 ofise yer veriliyor...

Referans Beşiktaş ön talep topluyor! Kiler GYO'dan 293 konutluk yeni proje!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Biskon Yapı'nın yeni projesi Referans Beşiktaş ön talep topluyor. Projede 293 konut yer alacak.

yeni konutlara talep arttı mı Haberi

yeni konutlara talep arttı mı

Son dönemlerde sık sık yaşanan depremler nedeniyle vatandaşlar, oturduğu evlerin dayanıklılık durumunu sorguluyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, yapım yılı ve şekli yüzünden binasından endişe duyanlar, yeni konutlara geçmek için emlakçılara koşuyor. Tapu müdürlükleri önünde yoğun kalabalıklar oluştu.

Sektördeki son durum hakkında açıklamalar yapan İzmir'in önde gelen inşaat firmalarından Cİ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş, son sarsıntılardan sonra vatandaşların yeni konuta taleplerinin arttığını belirtip, "Yeni yapıların daha güvenli olacağı düşüncesi ayrıca faiz oranlarının da düşmesi ile yeni yapılarda ciddi bir satış bulunmakta. Müteahhitlerin elindeki bitmiş daire stokları eridi bu dönem" diye konuştu.

VATANDAŞTA DUYARLILIK ARTTI


Bu dönem ev almaya gelen birçok vatandaşın, binanın depreme dayanıklı olup olmadığını sorduğunu dile getiren Cihan Aktaş, "Binanın nasıl yapıldığı, zeminin nasıl olduğu...